Koření a ochucovadla dodají jídlu ten správný šmrnc. Čím vším je možné pokrmy doladit?
Kvalitní koření a dochucovadla dodají jídlům tu správnou chuť. Používají se do polévek, omáček, na maso, ryby, zeleninu, prostě na cokoliv chcete. Na výběr máte ze spousty různých druhů, a dokonce i úprav - koření může být mleté, drcené, celé, ale i tekuté.
Existuje jednodruhové koření i směs
K dostání je jak jednodruhové koření, tak i směsi používající se na speciální jídla.
- Jednodruhové koření zahrnuje například bylinky (bazalka, oregano atd.), chilli, kmín, sušený česnek, pepř, kari, kurkumu, mletou papriku a spoustu dalších.
- Směs koření se používá, abyste doma nemuseli mít všechny druhy. Existuje například koření na ryby, na pizzu, na čínu či specifické Garam Masala koření. Na klasické české omáčky se pak často používá takzvané divoké koření.
Domácí koření
Pokud máte rádi věci vlastní výroby, pak si můžete zkusit vyrobit i domácí koření. Nejčastěji se ze směsi nasušených bylinek vyrábí polévkové koření, ale můžete si z několika koření vytvořit vlastní směs třeba na maso, těstoviny, grilovanou zeleninu či do omáček. Míchání směsí vám poté při samotném vaření ušetří spoustu času.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 10 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 20 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
MasterChef Česko 2022 Martin Pecina: „V pořadech pro bydlenky vařit nebudu. O výhru se s Terkou a Betty podělím.“
Co se jedlo na Vánoce v Americe? V 17. století byla v oblibě labuť nebo jeseter, na jídelníčku už tehdy byl pečený krocan
Jídelní rozmary slavných: Modelka Pavlína Pořízková miluje veganský mac and cheese, který zachutná i masožroutům