Jak připravit libečkové maggi? Báječně nahradí kupované polévkové koření
Průmyslově vyráběná tekutá polévková koření jsou většinou plná chemie, proto se je snažíme nahrazovat přírodními prostředky. Bylina libeček má výrazné aroma, které prodávané polévkové koření připomíná.
Pokud máme zdroj libečkové natě, můžeme z ní jednoduše tekuté koření vyrobit. Je to kromě pesta, mražení nebo sušení další způsob využití této skvělé a chuťově výrazné byliny. Přípravu pesta zmiňuje několik receptů našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat maggi z libečku
Je to velmi jednoduché a postup zvládne každý.
- Omyté libečkové natě i se stonky rozmixujeme s vodou na kaši.
- Povaříme je asi půl hodiny.
- Přecedíme, mírně osolíme. Můžeme přidat lžičku oleje.
- Na mírném plameni redukujeme do hustoty kupovaného koření.
- Tekutinu nalijeme do lahvičky a přidáváme po kapkách přímo do talíře.
- Skladujeme v chladnu a temnu.
Polévkové koření používáme do polévek, omáček, marinád apod.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Čerstvý libeček skvěle ochutí jídla naší letní kuchyně. Snadno si ho připravíme i do zásoby
Komentáře