Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačka je ideální k dochucení a ozdobení různých pokrmů a dezertů

Šlehačka je ideální k dochucení a ozdobení různých pokrmů a dezertů

Šlehačka je významnou součástí mnoha dezertů a pokrmů, které díky ní získávají na krémovosti a chuti. Je oblíbenou ingrediencí v kuchyni a umožňuje různorodé použití při vaření a pečení. Šlehačka je vyrobená z mléka nebo smetany, a to nejčastěji kravského původu. Obsah tuku v ní může být různý, obvykle se pohybuje od 30 do 40 % tuku

Využití šlehačky v kuchyni 

Šlehačka se používá k ozdobení a dochucení různých pokrmů a dezertů. Je obvykle sladká, ale lze ji také použít ve slaných pokrmech.

  • Nejčastěji se šlehačka používá na zdobení dortů (často v kombinaci s mascarpone), palačinek, zmrzliny, ovocných salátů, muffinů a nápojů, jako je horká čokoláda nebo káva. Použít lze i již hotovou šlehačku ve spreji. 
  • Ve slané kuchyni se používá v různých omáčkách (svíčková, koprová, kuře na paprice atd.) nebo polévkách (například brokolicová, pórková či dýňová) pro zjemnění chuti a získání krémové konzistence

 

Tip: Kromě tradiční šlehačky existují i další varianty, jako je šlehačka bez laktózy nebo rostlinná šlehačka vyrobená z kokosového mléka nebo sójové smetany.

 

 

Více

1 2 3 4 5 6

Další témata

Další recepty