Zima: Na zahřátí nesmí chybět husté vydatné polévky a horký nápoj
Zima v nás evokuje chuť se něčím zahřát, a to ať už je to nápoj, nebo miska vydatné polévky. Ale pozor, zima může přinést také zvýšenou chuť k jídlu a touhu po kalorických pokrmech, a tak je důležité udržovat vyváženou stravu a vyhýbat se nadměrnému přejídání.
Jaké potraviny jsou v zimě nejchutnější?
Zima přináší určité sezónní potraviny, které jsou v této době nejchutnější a nejvýživnější. Mezi ně patří brambory, cibule, česnek, kořenová zelenina, jablka, hrušky, brokolice, květák, různé druhy zelí a citrusové plody.
V zimě nejvíce zahřejí teplá jídla a nápoje
V zimních měsících hledáme často jídla, která nás zahřejí a poskytnou pocit pohodlí. Patří sem hřejivé polévky (např. bramborová, čočková, kulajda), guláše, různé druhy zapékaných pokrmů a také sladkých jídel (koblížky, bramborové šišky). Z nápojů nesmí chybět čaj či horká čokoláda, s alkoholem pak punč či svařák.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 8 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 10 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno 30. 4. 2024 16:58
Přečtěte si Zobrazit více
Ochutnali jsme letošní hit: Vanilková zmrzlina s olivovým olejem a solí je překvapivě dobrá a křupavé vločky soli jí dodají šmrnc
Vánoční předplatné výjimečných časopisů za skvělou cenu: Apetit potěší každého kuchaře, i toho, co teprve začíná
Od 17. ledna začíná platit povinné testování zaměstnanců. A nejen jich