Zimní broskvový koláč
Tento koláč vás okouzlí chutí šťavnatých broskví, jemného těsta, sladkou vůní a připomínkou slunečného léta v každém soustu. Skvělý k odpolednímu čaji nebo jako sladká tečka po rodinné večeři.
Postup přípravy
Krok 1: Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu o hmotnosti 300 g. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Na drobenku zpracujeme vidličkou máslo, mouku, skořici a cukr na drobivou hmotu.
Krok 3: Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
Krok 4: Těsto nalijeme do formy (30x20 cm) vyložené pečicím papírem. Na povrch těsta rozprostřeme plátky broskví a posypeme drobenkou.
Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní broskvový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ77Z
Moje poznámka
Zimní broskvový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ77Z
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 17 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 6 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 6 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 6 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 6 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 6 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 6 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Tataráček
magdalenka před 6 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 6 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 6 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr krupice,
olej,
vejce,
sůl,
máslo,
mouka hrubá,
cukr krupice,
skořice,
kompot broskvový
Komentáře (4)