Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané koláče jsou skvělou volbou pro každý den. Jsou rychlé, syté, chutné a variabilní. Můžete je péct s masem, zeleninou, sýrem nebo kombinovat vše dohromady. Vyzkoušejte podle našeho receptáře 15 nejlepších receptů na slané koláče.

Můžete je péct jako velké koláče nebo jako jednotlivé malé slané kousky. Výhodou je i to, že většina z nich chutná skvěle za tepla i studena. Stačí je doplnit salátem a vznikne plnohodnotné jídlo. Můžete do nich zabalit zeleninu, maso, sýry, bylinky i zbytky z lednice, a přitom vždy získáte chutný a sytý pokrm.

1/15

    1 z 15

    Bramborový koláč s květákem

    Bramborový koláč s květákem

    Brambory a květák vytvářejí jemné, ale chutné spojení, které vynikne při zapečení se sýrem a vejci. Koláč krásně drží tvar a díky zelenině získává lehkost. Příprava nezabere mnoho času a potěší i ty, kdo hledají bezmasou variantu. Zároveň rychle zasytí během všedního dne.

    2 z 15

    Slaný koláč z červené řepy

    Slaný koláč z červené řepy

    Červená řepa dodává koláči nejen sytou barvu, ale i zemitou chuť, která se skvěle doplňuje se sýrem i ořechy. Pečení zvýrazní sladkost řepy a podpoří jemnou strukturu celozrnného těsta. Koláč zaujme na první pohled i sousto, hodí se k večeři i jako pohoštění pro hosty.

    3 z 15

    Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí

    Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí

    Kombinace rajčat a cibule, která se během pečení zkaramelizuje, vytváří neodolatelně voňavý a šťavnatý základ. Obrácené pečení dodá koláči zajímavý vzhled i texturu. Slaná chuť se propojí s lehkou sladkostí a výsledek potěší nejen vegetariány, ale i milovníky výrazných chutí.

    4 z 15

    Slaný koláč s párečky

    Slaný koláč s párečky

    Párky a pizza těsto tvoří chutný základ, který osloví děti i dospělé. Koláč se připravuje jednoduše a výborně poslouží jako rychlá večeře nebo slané pohoštění. Kynuté těsto před pečením potřete vajíčkem a posypejte kmínem a hrubozrnnou solí. Vznikne chutná a voňavá dobrota, na které si pochutná každý.

    5 z 15

    Bulharský koláč

    Bulharský koláč

    Tradiční bulharský koláč z listového těsta nabízí zajímavou kombinaci tvarohu, sýra, slaniny a klobásy. Balkánská chuť se rozvine naplno během pečení, kdy náplň ztuhne a těsto získá křupavý povrch. Koláč se hodí na slavnostní stůl i jako teplá nebo studená svačina.

    6 z 15

    Zelný koláč

    Zelný koláč

    Zelí se v koláči krásně propojí s vejcem, slaninou i sýrem a vytvoří výraznou chuť, kterou ještě podpoří kyselé mléko či kefír. Pečení zvýrazní chuť zelí a těsto se postará o příjemně křupavou strukturu. Jde o jednoduché, ale lahodné jídlo, které je vhodné k obědu i jako lehká večeře.

    7 z 15

    Quiche lorraine - slaný koláč

    Quiche lorraine - slaný koláč Video

    Klasický francouzský koláč spojuje křehké těsto s náplní ze slaniny, sýra a vajec. Quiche Lorraine se peče dozlatova a získává jemnou strukturu, která přímo láká k zakousnutí. Nejlépe chutná čerstvý, ale i po vychladnutí potěší jako lehký oběd nebo občerstvení.

    8 z 15

    Slaný koláč se špenátem a cottage

    Slaný koláč se špenátem a cottage

    Špenát a cottage sýr tvoří lehkou, ale výživnou náplň, která se hodí i při zdravějším stravování. Koláč se snadno připraví a díky jemné chuti je ideální i pro děti. Pečením získá zlatavou krustu a vláčný vnitřek, který potěší při obědě, večeři i jako studená svačina.

    13 z 15

    Slaný koláč s vinnou klobásou

    Slaný koláč s vinnou klobásou

    Vinná klobása propůjčí koláči výraznou chuť a šťavnatost, kterou doplňuje celozrnná tortilla. Při pečení se klobása krásně opeče a uvolní aroma, které zvýrazní celý pokrm. Koláč se hodí na oslavy, silvestrovské menu i jako netradiční večeře pro milovníky masitých jídel.

    14 z 15

    Slaný koláč se zelím a anglickou slaninou

    Slaný koláč se zelím a anglickou slaninou

    Zelí a slanina tvoří klasické duo, které koláči propůjčí nový rozměr. Slanina dodá chuť, zelí lehkost a těsto vše propojí v kompaktní a chutný celek. Pečením se aroma ještě zvýrazní. Stačí jej doplnit o sklenici piva nebo misku salátu a večeře je hotová.

    15 z 15

    Caprese koláč

    Caprese koláč

    Rajčata, mozzarella a bazalka přenesou do koláče chuť středomořské kuchyně. Caprese kombinace vynikne nejen v salátu, ale i v křehkém těstě, které udrží šťavnatou náplň pohromadě. Pečení rozvoní bylinky a zvýrazní chuť rajčat. Výsledkem je svěží a lehké jídlo vhodné i na letní stůl.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli