Těsto na pizzu
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout se do prvního sousta. Připravte pro rodinu pizzu na přání, těsto je univerzální na všechny druhy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
6 malých pizz
Nutriční hodnoty
Energie | 15 410 kJ / 3 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,45 g |
Tuky | 20,03 g |
Vláknina | 30,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,01 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 745,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud chcete křupavější a tenčí pizzu, můžete udělat menší porce. Použít můžete buď klasickou techniku mozzara, což v italštině znamená „trhat“, stejně jako se tradičně vyrábí mozzarella, nebo můžete těsto nakrájet nožem a poté z něj vytvarovat malé bochánky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 6. 2022 05:47
Urobil som ju a je výnikajúca! Piekol som pri 250 na vopred predohriatom pizzakameni 10 minút. Postup aj s časom kynutia som dodržal presne. Už inak ani nebudem robiť. Vďaka za recept.
23. 6. 2022 21:03
Doporucila bych lepe popsat postup pripravy.
V zadnem pripade se nenechavaji bochanky testa kynout 6 hodin jen tak na plechu a bez prikryti, totalne by okoraly.
To plati i o kazdem odpocivani testa - vzdy musi byt prikryte.
A ona klasicka technika jeho "ustipovani" se jmenuje mozzarE, mozna se jedna jen o preklep, muze se stat . . . .
V zadnem pripade se nenechavaji bochanky testa kynout 6 hodin jen tak na plechu a bez prikryti, totalne by okoraly.
To plati i o kazdem odpocivani testa - vzdy musi byt prikryte.
A ona klasicka technika jeho "ustipovani" se jmenuje mozzarE, mozna se jedna jen o preklep, muze se stat . . . .
20. 6. 2022 13:57
Možná by bylo dobre upřesnit, že pokud nemáte troubu která umí alespoň 250 lépe 270 stupňů (Gorenje?)tak doma bohužel křupavou tenkou pizzu asi neuděláte...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Čokoládové preclíky
Přidáno před 1 hodinou
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 2 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 9 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží játra na paprice z pánve
Přidáno před 14 hodinami
Candát se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 28. 11. 2023 10:47
Právě bylo uvařeno:
Kakaovo ořechové pracny
Kacaaba uvařila před 24 minutami
Jednoduché domácí housky
Katy812009 uvařila před 1 hodinou
Královské žampiony
Blanka5 uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
HanaTrk uvařila před 2 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
cruchot uvařila před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kike Ciperka uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Hrníčkové perníčky
kokdaj uvařila před 6 hodinami
Zakysané lívanečky
Milahu uvařila před 7 hodinami
Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou
martiline uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej olivový extra virgin
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PGl
3 názory