Čím obložit domácí pizzu? Vyzkoušejte našich 10 nejoblíbenějších variací
Ať už se sejde parta přátel, hromada dětí nebo vás čeká poklidný rodinný večer, pizza je oblíbeným jídlem, na kterém si všichni pochutnají. Příprava domácí pizzy je zážitek, do kterého se může zapojit celá rodina a obložit si ji podle své chuti.
Příprava domácí pizzy je zábavou, ale i praktickým spotřebováním zbytků zeleniny, uzeniny či sýrů z lednice, protože její velkou výhodou je neomezené množství obloh, které na ni můžeme dát, a vždy bude chutnat božsky. Klasikou bývá domácí rajčatová omáčka, oblíbený smetanový základ nebo dokonce i domácí pesto. Dále je to jen a pouze na naší fantazii a chuti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím obložit pizzu
Tradičně se jako první na těsto pizzy dává rajčatová omáčka sugo - s bylinkami a olivovým olejem. Oblíbenou alternativou na pizzu je smetanový základ z kyselejší zakysané smetany nebo smetany ke šlehání, ve které rozpustíme sýr a česnek. Jakmile máme nanesenou omáčku, můžeme se zvesela pustit do zdobení:
- Rajčatový základ + nakrájená čerstvá mozzarella + lístky bazalky
- Rajčatový základ + mozzarella + plátky šunky + nakrájené žampiony
- Rajčatový základ + mozzarella + plátky šunky + nakrájené houby + konzervované artičoky
- Rajčatový základ + sýr + plátky pikantního salámu + sterilované beraní rohy
- Rajčatový základ + mozzarella + (okapaný) tuňák v oleji + nakrájená červená cibule + nakrájené černé olivy + přepůlená cherry rajčata
- Rajčatový základ + sýr + kolečka klobásy + plátky slaniny + nakrájená cibule
- Smetanový základ + mozzarella + gorgonzola + fontina + parmezán
- Smetanový základ + oblíbený sýr + orestované kuřecí kousky + listy špenátu
- Smetanový základ + mozzarella + opečená slanina + plátky červené cibule + sterilovaná kukuřice
- Smetanový základ + nastrouhaná niva + plátky hrušek + nasekané vlašské ořechy (v závěru můžeme volitelně přidat plátky prosciutta)
Dále můžeme přidat:
- Bylinky: oregano, tymián, bazalku, tenké plátky česneku nebo čerstvou rukolu po upečení pizzy.
- Zeleninu: nakrájenou čerstvou papriku, kukuřici, kapary nebo cherry rajčata.
- Vejce: do středu pizzy vyklepnout pár minut před dopečením.
- Plody moře: nejlépe krátce podušené nebo orestované.
Pizzu jako z pizzerie s libovolnou oblíbenou oblohou si můžete udělat podle videonávodu, který vás přípravou těsta provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Komentáře