Co dát na pizzu? Upečte si doma takovou, která si nezadá ani s pravou italskou
Pizza je oblíbené jídlo, které původně pochází z Itálie. Tím, jak se dostávala do různých zemí a jak šel čas, postupně vznikala řada variant na typickou italskou pizzu. Dnes si pizzu pečeme běžně i u nás doma. Poradíme vám, jaké různé ingredience můžete použít na její dozdobení a dochucení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ozdobit pizzu
- Zelenina: obvyklá jsou nakrájená rajčata, paprika, feferonky, cibule, kukuřice, olivy a špenátové listy. Méně typické je na pizzu naskládat plátky lilku, cukety, nakrájené fazolky, brokolici či dokonce brambor.
- Houby: použijeme žampiony, ale také hlívu ústřičnou či hříbky.
- Maso: salám, šunka, slanina, pikantní klobása, kuřecí maso nebo i mleté maso.
- Vejce - vejce vyklepneme do hrnečku, dosolíme, rozkvedláme a nalijeme na pizzu.
- Sýr: nastrouhaná Gouda, Eidam či plátky Mozzarelly, to jsou nejtypičtější používané sýry na pizzu. Nemusíme se ale bát použít i Nivu, Blaťácké zlato, uzený sýr či dochutit pizzu Parmezánem. Pokud zvládáme domácí výrobu sýru, lze použít i ten.
Pizza pro rodinu i pro hosty
S tím, co dát na pizzu, lze i dále experimentovat a hledat své oblíbené chutě a jejich kombinace. Vždyť např. na havajskou pizzu se typicky dává šunka s ananasem. Poté, co je pizza dozdobená, ji ihned upečeme v předehřáté troubě. Po vyndání z trouby ji můžeme dozdobit čerstvým polníčkem, bazalkou nebo rukolou. A pak tuto dobrotu co nejdříve, ještě teplou, podáváme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 23 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Pinsa není pizza: Slaná římská placka je méně kalorická, ale úžasně vláčná, nadýchaná a křupavá, dochucuje se až po upečení
Jak správně skladovat vejce? Do mrazáku patří jedině rozšlehaná
Čerstvé špenátové listy se skvěle uplatní v naší kuchyni. Přidáváme je do salátů, smoothies a oblíbených pest
Komentáře