Pizza se smetanou, špenátem a kuřecím masem
Na křupavou a propečenou pizzu nemusíte jen do pizzerií. S tímto receptem si ji můžete jednoduše připravit i u vás doma. S těstem nám může pomoci domácí pekárna, my jej vyválíme, dozdobíme a šup s pizzou do trouby.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 351 kJ / 2 952 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,57 g |
Tuky | 131,86 g |
Vláknina | 11,76 g |
Cholesterol | 543 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 7,09 g |
Sacharidy | 253,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto můžeme nechat vypracovat v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve dáme tekuté suroviny, potom sypké.
Krok 2: Nebo můžeme těsto vytvořit běžným způsobem tak, že z trochy vlažné vody, droždí, asi lžíce cukru a trochy mouky zaděláme kvásek.
Krok 3: Po vykynutí kvásku zpracujeme se zbývající moukou, solí a olejem ve vláčné těsto. Necháme vykynout (klidně i přes noc v lednici).
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Na pomoučněné podložce vyválíme, popř. rukama vytáhneme do kulata. Přemístíme na pizza plech s pečícím papírem.
Krok 5: Zároveň rozpálíme troubu na 250 °C.
Krok 6: Mezitím nakrájíme kuřecí maso na kousky a spolu s oblíbeným kořením krátce opečeme na pánvi.
Krok 7: Připravené těsto na pizzu potřeme základem ze zakysané smetany ve které rozmícháme protlačený česnek, sůl a pepř.
Krok 8: Následně pizzu posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, lehce pokropíme smetanou, poklademe opečeným kuřecím masem.
Krok 9: Ve vyhřáté troubě pečeme cca 10-12 minut.
Krok 10: Na závěr přidáme listy čerstvého špenátu, nahrubo natrhanou mozzarellu a necháme ještě chvilku zapéct.
Krok 11: Po vytažení z trouby můžeme okraje pizzy potřít směsí olivového oleje s česnekem a solí.
Zveřejněno 21. 4. 2012 17:20
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza se smetanou, špenátem a kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6wj
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 23 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 23 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno 7. 10. 2024 14:38
Podzimní řezy
Přidáno 7. 10. 2024 14:00
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno 7. 10. 2024 13:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
f-kikinka před 45 minutami
Citronový koláč se zakysanou smetanou
f-kikinka před 54 minutami
Banánové řezy s karamelem
f-kikinka před 1 hodinou
Kuřecí hořčicové řízky
KatuleF před 2 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Lulu87 před 3 hodinami
Houbová polévka s pohankou
JardaH21 před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
f-kikinka před 3 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 4 hodinami
Omáčka z klouzků
kimlo před 6 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 7 hodinami
Komentáře (19)