Co s jednotlivými zbytky po pečení cukroví: Všechno se dá plnohodnotně zpracovat
Co se zbytky kokosu, obalovacího cukru, marmelád, kandovaného ovoce, bílků a kousků čokolády? Všechny zbytky můžeme uložit do lednice a postupně je zpracovat - nebo z nich ještě něco vánočního vytvořit.
Vánoční pečení končí. Mnoho kuchařek si oddechne - pro letošek je hotovo, cukroví odpočívá v krabicích a je načase začít uklízet. Všechny zbytky po pečení, načaté sklenice, otevřené sáčky a poškozené cukroví shromáždíme na jednom místě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co se zbytky po pečení cukroví
Poradíme, co s jednotlivými ingrediencemi, které zbyly v lednici nebo ve spíži:
- Polámané cukroví zpracujeme do nepečených kuliček, salámů a tlačenek.
- Zbytky marmelády smícháme s čokoládou do sladké ovocné pomazánky.
- Piškotové drobky a zbytky cukroví využijeme k přípravě nepečeného cukroví.
- Máslové krémy potřebujeme ke spojení piškotových a sušenkových drobků.
- Kandované ovoce využijeme do vánočních moučníků, rychlých štol a vánoček.
- Mletý kokos a ořechy se hodí do těsta, ale i k obalení nepečeného cukroví.
- Čokoládová poleva spojí těsto do čokoládové tlačenky s kousky piškotů.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře