Pštrosí steak ve slaninovém kabátku

Jiné maso Doba přípravy: 30 minut + 24 hodin naložení 10 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 30 minut + 24 hodin naložení 10 názorů

Suroviny 4 porce

4 ks pštrosích steaků (á 200g)
1 sáček kořenící směsi STEAK
8 plátků uzené slaniny
olivový olej
režná nit

Postup přípravy receptu

  1. Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením STEAK a dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.

  2. Uzenou slaninou poté vytvoříme okolo steaků „kabátek“, který zajistíme režnou nití.

  3. Steaky po uležení a obalení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce, a zprudka opékáme z každé strany cca 4-5 minut.

  4. Poté necháme přikryté „ tzv. dojít “ cca 5-10 minut. Příloha americké brambory. Jako lahodná zeleninová příloha BABY karotka na másle.

Poznámka od kuchařky

Zdroj masa:

Vánoční trhy na BVV Brno – stánek fy. Pštrosí farma Doubravice nad Svitavou

Komentáře k receptu Pštrosí steak ve slaninovém kabátku

  • Helča Helča(neregistrovaná)

    Jelikož se pštrosí maso jen tak sehnat nedá, chápu, že tu není téměř žádné hodnocení, jestli to opravdu chutnalo nebo ne. Jsem z této úpravy pštrosího masa lehce zklamaná. Maso bylo tužší, než by steak měl být, jinak se to celkem dalo :-)

    Odpovědět

  • Ondra Ondra(neregistrovaná)

    Vzhledem k tomu ze mám doma cca 42kg v mrazáku tak za tento tento recept jsem hodně vďečný. Pštrosi jsme měli 3 už máme jen 2 a dokonce nám začly snášet i vajíčka :-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • yanull yanull(moderátorka)

    Pštrosí steak jsem neměla ještě možnost ochutnat, když o něm slyším,, vždy si vzpomenu na film Dědictví :-), ale to jídlo musí být famózní. Dávám bodík.:yes: Někde jsem četla, že chov pštrosů je docela výnosný, protože z něj se zpracuje naprosto vše, od masa, přes kůži, až po žádané peří. Ale doma bych ho nechtěla;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já tady u nás někde pštrosí masíčko viděla, ale nevím kde..., každopádně :-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Musí to být výborný, jen bych musela ty pštrosy sama pěstovat:-Dtady nejsou široko, daleko. Bodíka však dávám, je to delikatesa:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    ... jak říká můj stréc z Vracova "tož kurňa, nekůřím, tož si možu kůpit neco dobrého" !!!;-);-);-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Věřím, že to je výborné, slyšela jsem už o tom od známých...ale ta cena by mne asi odradila...jinak samozřejmě bodík a to i za krásné fotky:yes:+3.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Pštrosí maso jsme kdysi dělali na zahradním grilu a bylo to velice výborné. Je to chutné maso, které mně připomíná trošičku kousek z vepřového a kousek z hovězího masa. Delikatesa:-p:-p:-p Dávám bod, protože to musí být výborné jídlo.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: pštrosí maso pštrosí maso recepty pštros recept pštros recepty recepty z pštrosího masa příprava pštrosího masa pštrosí maso recept recepty pstrosi maso pštrosí recepty úprava pštrosího masa pstrosi maso na grilu pstrosi farma doubravice recept pštrosí maso recepty na pštrosa steak z pštrosího masa recepty z pštrosa recept pštros recepty na pštrosí maso pstrosí farma pštrosí maso uprava