Grilované kuřecí maso: Jak si poradit se zbytky? Dají se ještě přidat do mnoha pokrmů
Grilování masa je věda sama o sobě. Mnoho lidí dává přednost kuřeti ze stánku, ale to má svá úskalí. Nevíme, jak je maso propečené a co se skrývá pod výraznou a pikantní chutí koření. Není nad to, ugrilovat si kuře doma.
Grilování drůbežího masa je rychlé a jednoduché, pokud maso správně naložíme a důkladně propečeme tak, aby zůstalo šťavnaté. Přes svou výbornou chuť může nastat situace, že upečené kousky kuřete zbydou. Poradíme vám, co s nimi.
Co dělat s grilovaným kuřetem
Záleží na tom, o jak velké kousky se jedná:
- Velké kusy kuřete můžeme schovat na další den k obědu nebo k večeři a servírovat je s přílohou nebo se zeleninovými saláty.
- Nakrájenými plátky masa obložíme pečivo a chlebíčky nebo jimi naplníme tortilly spolu se salátem, zeleninou, zelím a majonézou.
- Kostičky kuřecího masa zamícháme do salátu, do rizota, k těstovinám, do asijských jídel a k zapékaným pokrmům.
- Menší kousky kuřete umeleme a využijeme k přípravě pomazánky, malých karbanátků nebo k naplnění bramborových knedlíků či slaného koláče.
- Kousky masa s kostí (křídla, paličky) uvaříme spolu se zeleninou a získáme vynikající masovou polévku.
Zbylé grilované maso můžeme použít do zapečených brambor místo čerstvého kuřete. Na přípravu se můžete podívat v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Jak připravit plněnou tortillu? Podávat ji můžeme k obědu i jako sytou večeři
Holka u plotny radí: Jak využít zbytky pečeného kuřete? Maso se hodí do tortilly i pomazánek, kosti zase na vývar
Komentáře