Krájení zeleniny stylem julienne přidá jídlům šmrnc i elegantní vzhled. Pomůže vám naše názorné video
Krájení zeleniny julienne je technika, která v poslední době získává stále větší popularitu. Tato metoda krájení je známá svými tenkými proužky zeleniny, které dodají jídlu krásný vzhled i zajímavou texturu.
Krájení zeleniny tímto stylem přináší výhody nejen po estetické stránce, ale také umožňuje rychlejší a rovnoměrnější tepelnou úpravu. Tenké proužky zeleniny se rychleji prohřejí, což zkracuje dobu vaření a zachovává více živin. A jak na to?
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na cca 10 cm dlouhé kousky.
- Poté zeleninu krájíme na tenké plátky a ty pak na tenké proužky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zelenina nesmí v jídelníčku chybět
Až 400 g zeleniny bychom měli každý sníst denně. Krájení zeleniny na jullienne je skvělým způsobem, jak přidat barvu, chuť a originální texturu do vašich pokrmů. Lehké saláty, skvělé polévky i vydatná hlavní jídla získají nový rozměr díky jemným proužkům zeleniny. Ať už se rozhodnete použít obyčejný nůž nebo speciální škrabku, obohaťte svou kuchyni o nový kulinářský trik s pomocí našeho videa.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Krajkové palačinky: Originální variantu oblíbených palačinek ukáže videonávod
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Kořenová zelenina v nich nesmí chybět, především mrkev, celer a petržel
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Komentáře