Jak uvařit brokolicový krém? Nejlépe si ho vychutnáte společně s křupavými krutony
Brokolicový krém je sytá a jednoduchá polévka, kterou připravíte během několika málo minut. Hustou polévku podávejte ideálně s křupavými krutony či s opečeným pečivem a posypanou opraženými dýňovými semínky.
Husté zeleninové polévky jsou velmi oblíbené a dokáží dokonale zasytit. Během několika málo minut můžete mít chutný oběd či večeři na stole. Do polévky na závěr přidejte zakysanou smetanu, která výslednou chuť příjemně zjemní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit brokolicový krém
Výhodou brokolicového krému je blesková příprava a také příjemná zelená barva, která vybízí k ochutnání.
- K přípravě 4 porcí krému budete potřebovat tyto suroviny:
- Brokolici nejprve umyjte a použijte pouze růžičky, které nakrájíte na menší kousky. V případě, že budete chtít použít i stonek, je třeba ho oloupat a nastrouhat.
- Zeleninu vložte do hrnce a zalijte 1 l vývaru. Podle své chuti osolte a opepřete. Brokolici přiveďte k varu a povařte zhruba 10 minut.
- Poté polévku důkladně rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
- Nyní oloupejte česnek a prolisujte do polévky. Dále přidejte na zjemnění smetanu a pouze krátce provařte.
- Hotovou polévku podávejte s křupavými krutony či s opečeným pečivem.
Pokrmy s brokolicí jsou populární především pro svou sytě zelenou barvu a také pro vysoký obsah cenných látek. S přípravou brokolicového krému vám pomůže názorný videonávod, který vás provede postupem krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře