Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicový krém je sytá a jednoduchá polévka, kterou připravíte během několika málo minut. Hustou polévku podávejte ideálně s křupavými krutony či s opečeným pečivem a posypanou opraženými dýňovými semínky.

Husté zeleninové polévky jsou velmi oblíbené a dokáží dokonale zasytit. Během několika málo minut můžete mít chutný oběd či večeři na stole. Do polévky na závěr přidejte zakysanou smetanu, která výslednou chuť příjemně zjemní.

Jak uvařit brokolicový krém

Výhodou brokolicového krému je blesková příprava a také příjemná zelená barva, která vybízí k ochutnání.

  1. K přípravě 4 porcí krému budete potřebovat tyto suroviny
  2. Brokolici nejprve umyjte a použijte pouze růžičky, které nakrájíte na menší kousky. V případě, že budete chtít použít i stonek, je třeba ho oloupat a nastrouhat.
  3. Zeleninu vložte do hrnce a zalijte 1 l vývaru. Podle své chuti osolte a opepřete. Brokolici přiveďte k varu a povařte zhruba 10 minut.
  4. Poté polévku důkladně rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  5. Nyní oloupejte česnek a prolisujte do polévky. Dále přidejte na zjemnění smetanu a pouze krátce provařte.
  6. Hotovou polévku podávejte s křupavými krutony či s opečeným pečivem.
Pokrmy s brokolicí jsou populární především pro svou sytě zelenou barvu a také pro vysoký obsah cenných látek. S přípravou brokolicového krému vám pomůže názorný videonávod, který vás provede postupem krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli