Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Česnek nesmí chybět v naší kuchyni. Pokrmům dá skvělou chuť a snadno se skladuje v suchém a vzdušném prostředí. Stroužky můžeme také mrazit nebo naložit do soli či oleje. Vyzkoušejme jednoduché způsoby uchování česneku.
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o jejich trvanlivost, raději stroužky oloupeme a jednoduše zamrazíme - odebíráme pak podle potřeby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Naložený česnek v oleji
Naložený česnek v soli
Sušený česnek
O tom, jak skladovat čerstvý česnek (v palicích), pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 18 minutami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Přečtěte si Zobrazit více
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
13. 8. 2022 15:34