Čokoládové lanýže: Báječné cukroví, co se rozplývá na jazyku
Čokoládový lanýž, truffle, je lahodná čokoládová pochoutka ve tvaru kuličky nebo hrudky. Má krémové jádro, obalené kakaem nebo jemně strouhanou čokoládou. Bývá součástí bonboniér a vánočního cukroví.
Jak připravit čokoládové lanýže
Čím více, tím lépe - lanýže mizí rychlostí blesku:
- 300 g hořké čokolády (min. 52%)
- 120 g smetany (33 % tuku)
- 30 g másla
- práškové kakao na obalení
Čokoládu nalámeme na kousky a přelijeme ji horkou smetanou. Mícháme, dokud se směs nespojí - pak přidáme změklé máslo a vymícháme hmotu, kterou necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Pak rychle tvarujeme kuličky, které potřásáním v misce s kakaem obalíme a uložíme do chladna.
Lanýže je nutné uchovávat v chladu - jsou tak jemné, že v teple povolují. To nic nemění na tom, že jsou oblíbeným dárkem pro kohokoliv, kdo miluje čokoládu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 11 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 12 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších čokoládových řezů: Až je uvidíte, dostanete na ně chuť
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře