Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neodmyslitelnou součástí pečení a vaření je také úprava pokrmu, která lahodí oku. Je dokázáno, že jídla, která vypadají hezky, strávníkům více chutnají. Úplnými mistry zdobení jsou cukráři, kteří si dávají opravdu záležet, a vy se jim nyní můžete přiblížit.

Příprava čokoládových ozdob je velmi jednoduchá, a když se necháte inspirovat tímto videonávodem, jistě sami přijdete na mnoho dalších způsobů zdobení. Chce to jen trochu trpělivosti a šikovnosti, abyste docílili skvělého výsledku. Odměnou vám jistě budu rozzářené oči konzumentů.

Jak na výrobu čokoládových ozdob

Vyzkoušejte motýla, vlnité úlomky, košíčky nebo třeba všechno.

Výroba motýla

  1. Nejprve si vytiskněte obrázek motýla v potřebné velikosti. Na tento obrázek položte pečicí papír.
  2. Rozpuštěnou čokoládu dejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku (je-li to potřeba) a čokoládou obtáhněte vytištěný obrázek. Všechny linky musí být propojené.
  3. Čokoládovou kresbu podložte rozevřenou knihou, aby motýl získal rozevřená křídla. Nechte ztuhnout.
  4. Opatrně sejměte pečicí papír a můžete ozdobu použít na dort či zákusek.

Výroba vlnitých úlomků

  1. Rozehřátou čokoládu naneste na bublinkovou folii a rozetřete ji.
  2. Nechte ztuhnout a poté rozlámejte na menší kousky.

Výroba čokoládových košíčků

  1. Do formy na muffiny vložte držátko – dřívka od nanuku, špejle nebo lžičky – a zalijte až po okraj vodou. Formu vložte do mrazničky.
  2. Zmrzlé „muffiny“ vyjměte za držátko a namáčejte do rozpuštěné čokolády.
  3. Ztuhlé košíčky naplňte krémem a dozdobte.

Pozor, čokoláda způsobuje závislost.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více