Jakou mouku na kokosky? Nenechte se napálit, možnost je jen jediná
Vánoční cukroví našich babiček, přesně to jsou kokosky. Tak akorát sousta do pusy, vonící kokosem a rozplývající se na jazyku. Kokosky pečeme týden před Vánocemi a v našem článku poradíme, jak upéct ty nejlepší.
Na kokoskách si snadno vytvoříte závislost, protože toto cukroví je nebesky dobré, a to pouze ze tří surovin. Aby byly kokosky vláčné a šťavnaté, je potřeba si dát práci s vyšleháním bílků, a to nejlépe nad párou. Kokosky můžeme vylepšit přidáním tvarohu, másla nebo mandlového aroma. Chuť zvýrazníme krátkým opečením strouhaného kokosu v troubě nebo přidáním čerstvě nastrouhaných hoblinek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku na kokosky
Když se vám kokosky povedou, jsou na povrchu lehce křupavé a uvnitř vláčné, po zakousnutí se rozplývají na jazyku. Základem je zvolení správných surovin a jejich způsob zpracování. A jakou mouku do kokosek zvolit?
- Do tradičních kokosek žádnou mouku nepřidáváme, postačí pouze bílky, cukr a kokos.
- Kouzlo spočívá v ušlehání sněhu nad párou, sníh je díky tomu pevnější a kokosky vynikající.
- Mouku přidáváme běžně do plněných kokosek a kokoskových řezů na plech, a to pšeničnou hladkou mouku.
Výborné kokosky si snadno upečete podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Pro bohatší chuť přidáváme do těsta lžičku ovocné marmelády.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak ušlehat sníh nad párou? Video poradí s jednoduchým postupem a díky pevnému sněhu budou naše pusinky i kokosky ještě lepší
Jak připravit kokosky? Vánoční cukroví ze 4 surovin zvládne i naprostý začátečník
Komentáře