Jak připravit cuketovou pomazánku? Skvěle se hodí na topinky i k těstovinám
Cuketa je velmi oblíbená zelenina nejen pro její snadné pěstování, ale i pro všestranné využití v kuchyni. Připravujeme z ní mnoho pokrmů, od pikantních až po sladké. Poradíme, jak připravit cuketovou pomazánku.
Cukety jsou na pěstování velmi jednoduché a zvládne se o ně starat i naprostý začátečník v zahradničení. S dostatečnou zálivkou a na slunném místě dokáží plodit jednu cuketu za druhou. Zároveň přichází starost, jak tuto velkou úrodu spotřebovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cuketovou pomazánku
Na báječnou pomazánku budeme potřebovat
- Celou směs dusíme asi 15 minut za občasného promíchání, aby se nepřipálila. Pomazánku podle chuti dosolíme či osladíme cukrem.
- Hotovou směs plníme do sklenic, které důkladně zavíčkujeme a sterilizujeme zhruba 15–20 minut při 85 °C. Sklenice necháme vychladnout a poté je skladujeme na chladném místě.
Cuketovou pochoutku snadno připravíte podle videoreceptu, který vás provede krok za krokem celou přípravou. Pomazánka skvěle chutná namazaná na opečeném toustu.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jáhly s dýní a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Fazole s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí žaludky na žampionech
Přidáno před 20 hodinami
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Žitnopšeničný chleba s psylliem a ořechy
Přidáno 10. 9. 2024 01:23
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno 9. 9. 2024 20:45
Komentáře