Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když se řekne tanghulu, možná budete tápat a tipovat něco asijského. Budete mít pravdu, jde o čínskou tradiční svačinu, kterou bychom popsali jako ovocný špíz v cukrovém sirupu. Zjednodušená snadná varianta určitě zachutná všem.

Tang hulu nebo také tanghulu je cukrovinka, jejíž hlavní součástí je ovoce podle vašeho výběru nebo sezónních možností. Pokud budete tuto dobrotu připravovat častěji, vyzkoušejte různé ovocné kombinace, aby byla pokaždé jiná.

Jak připravit tang hulu

Potřebovat budete jen tři suroviny – ovoce, vodu a cukr.

  1. Ovoce (například jahody, borůvky a hroznové víno) pečlivě omyjeme, propláchneme studenou vodou a scedíme.
  2. Podle potřeby můžeme ovoce pokrájet na menší kousky.
  3. Poté ovoce napichujeme na špejle podle libovolného klíče. Hotové špízy osušíme.
  4. Do většího hrnce nebo pánve nalijeme vodu a nasypeme cukr. Necháme vařit, dokud směs nemá konzistenci sirupu.
  5. Špízy smáčíme v sirupu nebo sirupem poléváme a následně vkládáme do vody s ledem.

Tato dobrota u nás jistě brzy zdomácní.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie