Jak upéct šlehačkové cukroví? Křehké cukroví pouze ze 3 surovin si zamilujete
Šlehačkové cukroví je naprosto výjimečné. Svou křehkostí ihned po upečení vás okouzlí a ozdobí každý sváteční stůl. Šlehačkové těsto je ideální pro začínající hospodyňky, protože je na přípravu nenáročné.
Na přípravu šlehačkového těsta budete potřebovat tři základní suroviny - mouku, máslo a také smetanu ke šlehání. Upečené cukroví se poté obaluje v moučkovém cukru, který je provoněný vanilkou nebo skořicí. Inspirujte se tímto receptem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct šlehačkové cukroví
Křehké šlehačkové cukroví nepotřebuje žádné zdlouhavé odležení. Vychutnávat si jej můžete ihned po upečení. Na přípravu cukroví budete potřebovat tyto suroviny:
- Do misky nejprve nasypte polohrubou mouku. Dále k ní přidejte nastrouhané máslo a studenou smetanu ke šlehání.
- Suroviny zpracujte v hladké těsto, které zakryjte fólií a vložte na 30 minut do lednice odpočinout.
- Mezitím rozehřejte troubu na 190 °C.
- Po odpočinutí těsto přeložte na pomoučený vál a vyválejte plát, ze kterého budete vykrajovat různé tvary.
- Kousky skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté cukroví vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10–12 minut do světle žluté barvy.
- Po upečení ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru, který smícháte s vanilkovým. Hotové cukroví nechte vychladnout.
Šlehačkové cukroví může být podobné lineckému - s tím rozdílem, že šlehačkové můžete upéct i na poslední chvíli před Vánocemi. Nepotřebuje odležet a jeho chuť je neodolatelná. Vyzkoušejte si tento recept podle snadného videonávodu.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře