Šlehačkové cukroví IV
Těsto z jemné smetany ke šlehání je snadné na přípravu, skvěle se tvaruje a po upečení zaručuje dokonale křehké sousto. Ideální pro zdobení, plnění marmeládou či čokoládou, nebo jen tak, v závoji cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, změklého másla a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu odpočinout.
Krok 2: Z těsta vyválíme plát o síle 3-5 mm, ze kterého vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 5-8 minut (horkovzduch).
Krok 3: Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Zveřejněno 7. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Moje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Hitem kaváren je ube latte z fialových batátů. Chutná po oříšcích, voní květinami a spolehlivě povzbudí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní dršťková polévka
Slavista62 před 27 minutami
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Saratice před 1 hodinou
Španělský ptáček
Martina.el před 3 hodinami
Marinovaný máslový pstruh
Sahula před 3 hodinami
Domácí langoše
langerka před 6 hodinami
Chorvatská polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Zazie před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
esindler@seznam.cz před 10 hodinami
Řapíkatá polévka s pohankou
hana krausova před 11 hodinami
Krupicová kaše
Kattyy 15. 1. 2025 21:16
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
šlehačka 33%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (1)