Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na třešňové moučníky: Upečte si celý plech této sladké dobroty
Zdroj: Toprecepty, koláž Toprecepty

Třešňové moučníky si můžeme připravovat po celý rok, i z kompotovaných nebo zmrazených třešní, ale úplně nejlepší a nejchutnější jsou z čerstvě nasbíraného ovoce. Vůně i barvy těchto dobrot jsou pak přímo luxusní a chuť neodolatelná. Několik takových jsme pro vás vybrali a můžete je s námi ochutnat.

Natrhané třešně opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do moučníků používáme raději větší třešně než malé, které jsou "samá pecka". Úplně nejlepší je třešně nejprve odpeckovat, aby nás pak při konzumaci již nic nerušilo. Třešně skvěle chutnají v kombinaci s čokoládou nebo s tvarohem. Tradičně z nich připravujeme bublaniny bohatě posypané drobenkou.

1. místo

Jednoduchý makový koláč potěší všechny, kdo mají rádi mák a také rychlé hrnkové recepty. Všechny přísady na těsto jednoduše promícháme a vylijeme na připravený plech. Těsto poklademe vypeckovanými třešněmi a upečeme. Hotový koláč už zbývá jen pocukrovat a můžeme servírovat.

2. místo

Perníky patří k těm nejoblíbenějším moučníkům - krásně voní perníkovým kořením a kakaem, jsou úžasně nadýchané, zvlášť po nakypření jedlou sodou, a plné chuti. Už jste ochutnali třešňový perník? Doporučujeme vyzkoušet. Recept je opět hrnkový.

3. místo

Luxusní bublanina je již trochu pracnější, ale pokud máte na šlehání sněhu elektrického pomocníka, bude to také rychlovka. Do těsta budete potřebovat kysané mléko nebo kefír. K dochucení se bude výborně hodit ananasová tresť. Těsto je po upečení krásně kypré a vláčné, autorka receptu ho používá dokonce na přípravu ovocných dortů a rolád.

4. místo

Ořechovo-čokoládový koláč s třešněmi uspokojí mnohý mlsný jazýček. Kombinace je to parádní. Oříšky předem nameleme, čokoládu nastrouháme nahrubo a třešně zbavíme pecek. Uvedenou dávku těsta upečeme v dortové formě a po upečení lehce posypeme moučkovým cukrem. Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete místo třešní použít také višně.

5. místo

Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis) je chuťově zajímavá a pro mnohé z nás méně obvyklá. Postup je v naší zemi netradiční, připomíná přípravu omelety, ale je také jednoduchý. Chuť tohoto francouzského moučníku vás nejspíš nadchne.

6. místo

Nadýchané těsto s ovocem obaleným v kokosu chutná luxusně. Těsto, které se připravuje podle hrnkového rozpisu, je nakypřené práškem do pečiva. Vypeckované třešně chuť jednoduchého a rychlého moučníku příjemně doplní.

7. místo

Tvarohová těsta patří k těm nejoblíbenějším. Pokud si potrpíte na vláčné a jemné moučníky, pak by tento recept mohl být tím pravým pro vás. Hotový koláč je svěží a šťavnatý, pokrytý slabou vrstvou lahodné drobenky.

Závěrečné video je inspirací na jednoduchou bublaninu podle hrnkového receptu. Klasický a rychlý recept je ideální volbou pro příjemné dny, kdy nechceme trávit mnoho času u sporáku, ale raději v přírodě a na slunci.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář