Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Vanilkový obláček

Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a vytvarovat, a nemusíte zapínat troubu - upéct ho zvládne i domácí pekárna.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 8. 2008 07:21

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 277 kJ / 3 651 kcal
Bílkoviny87,59 g
Tuky180,20 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 388 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy410,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ideálně můžeme připravit i péci v domácí pekárně. Závin pak svineme na délku jen 20 cm a přeřízneme jen napůl. Vzhledem k tomu, že buchta dost nabyde a špatně se pak krájí, je lepší jí v pekárně dělat jen z polovičního množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana Elisabeth

28. 1. 2023 12:47

Včera upečeno, buchta je moc dobrá!!!! Jako náplň jsem použila tvaroh (potřebovala jsem spotřebovat kostku tvarohu). Moc ráda se k receptu vrátím!!!!<3:-K

Marie Svarcova

26. 1. 2023 08:32

:-)<3:yes::yes::-K

jitkanaj

5. 11. 2022 07:20

Buchta je skvělá! Včera jsem pekla, náplň jsem dala napůl makovou a ořechovou a super! Určitě ji zase někdy upeču :-K

KENNY KENNY

14. 4. 2019 20:15

Když dáváte různé náplně nevytečou do formy?

Majka U.

11. 12. 2017 11:54

Moc nám chutná, peču jí často, střídám náplně, tvaroh, mák, pudink, dnes jablka s mákem.

Jarka

13. 8. 2017 09:45

těsto nadýchaný,ale něco mi tam chybí,je to mdlý ,málo sladký,druhý den nic moc

Anděla

13. 12. 2016 20:38

Vanilkový obláček jsem pekla už víckrát Moc nám chutná

Lenika

19. 11. 2016 13:11

Hmm, fakt dobrota. To my můžeme. ;-)

Drahomíra

2. 11. 2016 07:16

Tuto buchtu dělám i s mákem, tvarohem, jablky. Nebo s krémem a posypu brusinkama. A vždycky je vynikají a hned snědená:yes:

Vera

21. 10. 2016 17:48

vynikající zaprášilo se po ní uloženo a darováno i dcerce :yes::-)

Ivelina

11. 11. 2014 17:20

Buchta výborna.Snědla se do posledního kousku.Aby nic z formy nevyteklo,namočím pečící papír do vody,vymačkám,tím změkne a obložím tím pohodlně celou formu.

ZuzanaD

21. 4. 2013 16:28

Vyzkoušeno a je výborná. :-p Včera jsem ji upekla a dnes už není. Určitě znovu upeču :yes:

Hella Hella

15. 3. 2013 20:17

Ospala: ano, šlehačka se nevyšlehá. Je nutné, aby forma byla větší než nakynuté těsto a tekutina nevytékala, ale pekla se. Když se tam nevejde šlehačka všechna, nevadí, dáme tam tolik, aby to neteklo. Ale čím více, tím lépe.

Ospala

15. 3. 2013 20:11

Měla bych jeden dotaz... ta šlehačka se má vyšlehat? páč jsem jí nešlehala jen zamíchala s cukrem a šíleně to teklo, a to jsem to tam dávala pomaloučku lžičkou!!!

magdalenka magdalenka

16. 2. 2013 08:50

Aj na dno dávam formy aj po obvode formy vyrábam z peč. papiera vysoký lem - mantinel, potom nevyteká nič...

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta recept buchta se smetanou buchta do formy jorkšírský pudink rychle buchty se smetanovou naplni francouzská buchta recept buchta buchta oblaka pečeme levně vynikající buchta buchta do dortove formy pečeme v silikonové formě pečeme rychle a levně vanilkové obláčky buchta ze šlehačky vanilkova oblaka buchta s vaječným likérem valentynska buchta buchta oblacky oblaka buchta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, olej, cukr krupice, vejce, droždí sušené, sůl, mléko, máslo, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, smetana ke šlehání, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W