Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České kynuté buchty

Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba kynutí)

10. 7. 2012 20:36

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie13 043 kJ / 3 118 kcal
Bílkoviny117,25 g
Tuky87,21 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 886 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy457,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept není můj, ale vybraný z ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/

Dávala jsem je do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Agata.recepty Agata.recepty

9. 5. 2024 15:13

Dělala jsem již mnohokrát a těsto se mi vždy povedlo! Jednoduchý recept, který se vždy vydaří!

VEROVELS

10. 3. 2024 23:18

Merylas: to jsem potřebovala slyšet ,děkuji moc ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 3. 2024 20:13

VEROVELS: a já se omlouvám,přehlédla jsem a odpovídala zamiokule;-)ta se na to máslo neptala.;-);-)

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 3. 2024 20:04

VEROVELS: Já jen poradím, že máslo nesmí být horké. Rozpuštěné, ale vlahé. :-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 3. 2024 19:02

zamiokula: nene rozpuštěné máslo v kastrolku,je v receptu přilijeme a to by se změklým máslem pokojové teploty nešlo.;-)

VEROVELS

10. 3. 2024 16:39

Dobrý den ,kuchtičky .Prosím ,rozpuštěné máslo znamená rozpuštěné máslo pokojové teploty ?Děkuji za odpovědi :-*

zamiokula

2. 5. 2017 20:32

Zdravím,nevíte někdo proč se do těch těst dává citronová šťáva?i do receptu na housky,a podobně..jen mně zajímá důvod,předem děkuji každému kdo mi odpoví:-)

Věra

15. 1. 2016 00:56

Dobrý den,
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším:-):-K:yes:.

kudlova3 kudlova3

6. 1. 2016 11:03

Věra :Zdravím paní ,
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.:-p:-K

Věra

5. 1. 2016 23:06

Dobrý den, dnes jsem je zkoušela poprvé a vůbec mi nenakynuly:-(. Jsou to takové placaté chudinky.:-(
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědi:-)Díky Věra

kudlova3 kudlova3

31. 3. 2015 22:13

Aneta:Zdravím, stačí dát 1/4 nebo 1/2 kostky droždí .

Aneta

31. 3. 2015 22:05

Nevíte prosím někdo jak je to s čerstvým droždím? Můžu dát místo sušeného, popřípadě kolik - celou kostku? Děkuju :-K

macina

19. 1. 2015 21:34

Dobrý den, mě by zajímalo, jestli to sušené droždí přijde do těsta celý pytlík? Moc to z toho popisu nechápu. Díky za odpovědi :)

damikosd

16. 1. 2015 17:39

:yes: :-) s těstem se dobře pracovalo, měkoučké ...

Jana

27. 3. 2014 19:30

Zkoušela jsem se 2x. Poprvé mi nevykynulo těsto. Podruhé jsem dala více mléka a vykynulo a musím říct, že jsou dokonalé. Díky za recept.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynute buchty ceske buchty recept ceské buchty buchty kynute kynute buchty recept nejlepší kynuté buchty recept na ceske buchty domaci kynute buchty buchty ze suseneho drozdi recept na kynuté buchty nejlepší recept na kynuté buchty buchty honzovky pravé české buchty domácí kynuté buchty s tvarohem nadýchané kynuté buchty nejlepší české buchty české buchty ze sušeného droždí kynute buchty ze suseneho drozdi kynuté domácí buchty kynuté buchty z pekárny

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, mléko, cukr vanilkový, droždí sušené, tvaroh ve vaničce, vejce, pudink vanilkový, cukr krupice, žloutek, máslo

TopRecepty.cz

České kynuté buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ExO