České kynuté buchty
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 13 043 kJ / 3 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,25 g |
Tuky | 87,21 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 886 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 457,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept není můj, ale vybraný z ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/
Dávala jsem je do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 5. 2024 15:13
Dělala jsem již mnohokrát a těsto se mi vždy povedlo! Jednoduchý recept, který se vždy vydaří!
10. 3. 2024 23:18
Merylas: to jsem potřebovala slyšet ,děkuji moc
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
10. 3. 2024 20:13
VEROVELS: a já se omlouvám,přehlédla jsem a odpovídala zamiokule
ta se na to máslo neptala.![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
10. 3. 2024 20:04
VEROVELS: Já jen poradím, že máslo nesmí být horké. Rozpuštěné, ale vlahé.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
10. 3. 2024 19:02
zamiokula: nene rozpuštěné máslo v kastrolku,je v receptu přilijeme a to by se změklým máslem pokojové teploty nešlo.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
10. 3. 2024 16:39
Dobrý den ,kuchtičky .Prosím ,rozpuštěné máslo znamená rozpuštěné máslo pokojové teploty ?Děkuji za odpovědi
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
2. 5. 2017 20:32
Zdravím,nevíte někdo proč se do těch těst dává citronová šťáva?i do receptu na housky,a podobně..jen mně zajímá důvod,předem děkuji každému kdo mi odpoví
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
15. 1. 2016 00:56
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
.
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
6. 1. 2016 11:03
Věra :Zdravím paní ,
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
5. 1. 2016 23:06
Dobrý den, dnes jsem je zkoušela poprvé a vůbec mi nenakynuly
. Jsou to takové placaté chudinky.![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědi
Díky Věra
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědi
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
31. 3. 2015 22:13
Aneta:Zdravím, stačí dát 1/4 nebo 1/2 kostky droždí .
31. 3. 2015 22:05
Nevíte prosím někdo jak je to s čerstvým droždím? Můžu dát místo sušeného, popřípadě kolik - celou kostku? Děkuju
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
19. 1. 2015 21:34
Dobrý den, mě by zajímalo, jestli to sušené droždí přijde do těsta celý pytlík? Moc to z toho popisu nechápu. Díky za odpovědi :)
16. 1. 2015 17:39
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
27. 3. 2014 19:30
Zkoušela jsem se 2x. Poprvé mi nevykynulo těsto. Podruhé jsem dala více mléka a vykynulo a musím říct, že jsou dokonalé. Díky za recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynute buchty ceske buchty recept ceské buchty buchty kynute kynute buchty recept nejlepší kynuté buchty recept na ceske buchty domaci kynute buchty buchty ze suseneho drozdi recept na kynuté buchty nejlepší recept na kynuté buchty buchty honzovky pravé české buchty domácí kynuté buchty s tvarohem nadýchané kynuté buchty nejlepší české buchty české buchty ze sušeného droždí kynute buchty ze suseneho drozdi kynuté domácí buchty kynuté buchty z pekárny
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, mléko, cukr vanilkový, droždí sušené, tvaroh ve vaničce, vejce, pudink vanilkový, cukr krupice, žloutek, máslo
České kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ExO
36 názorů