

České kynuté buchty
Suroviny
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 4 polévkové lžíce cukru krupice
- 5 dkg másla
- 1 žloutek
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 - 3/4 lžičky soli
- 3 dl mléka (já jsem dala 2 dl a úplně to stačilo)
- 1/2 vanilkového cukru
- sušené droždí( na 0,5 kg mouky)
- Náplň
- 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce
- (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc)
- 1 vejce
- 3 lžičky vanilkového pudinku
- cukr krupice podle chuti
- žloutek
- tvaroh
- (pudink. prášek rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh)
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme.
Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Tvarohovou náplň připravíme těsně před zpracováním buchet, protože tam bude sníh z bílku.
Dobře vykynuté těsto rozdělíme na velké kousky, podle toho, jak chcete mít velké buchty. Těsto podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvaroh a těsto uzavřeme.
Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily.
Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Já jsem je dávala do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 5 minut a potom snížíme na 150-160 st. Během pečení si můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30 – 35 minut.
Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Buchty jsou opravdu měkoučké i druhý den.
Poznámka od kuchařky
Recept není můj, ale vybraný z http://ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu České kynuté buchty
-
Zdravím,nevíte někdo proč se do těch těst dává citronová šťáva?i do receptu na housky,a podobně..jen mně zajímá důvod,předem děkuji každému kdo mi odpoví
-
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším.
-
Věra :Zdravím paní ,
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré. -
Dobrý den, dnes jsem je zkoušela poprvé a vůbec mi nenakynuly
. Jsou to takové placaté chudinky.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědiDíky Věra
-
Aneta:Zdravím, stačí dát 1/4 nebo 1/2 kostky droždí .
-
Nevíte prosím někdo jak je to s čerstvým droždím? Můžu dát místo sušeného, popřípadě kolik - celou kostku? Děkuju
-
Dobrý den, mě by zajímalo, jestli to sušené droždí přijde do těsta celý pytlík? Moc to z toho popisu nechápu. Díky za odpovědi :)
-
s těstem se dobře pracovalo, měkoučké ...
-
Zkoušela jsem se 2x. Poprvé mi nevykynulo těsto. Podruhé jsem dala více mléka a vykynulo a musím říct, že jsou dokonalé. Díky za recept.
-
Simonecka:
Jj já dělám pořad jen tenhle recept a vždy se po nich zapráší -
Buchty jsem zkusila a jsem nadšená. Buchty jsou krásné a výborné.
-
Poprvé v životě jsem je dělala,koukám na ně přes to sklo u trouby a musim říct,že jsem na sebe pyšná
Doufam,že se povedly i chuťově, ale vizuelně
NÁDHERA!!!!!!!!!
-
Apolodorie:na druhý den jsou také dobré
-
Výborné, voňavé, dokonalé
Jen by mě zajímalo, jak chutnají druhý den, protože já to nezjistím, buchtičky zmizely ještě teplé
-
MissTwiggy: