Jak skladovat máslo? Skladujeme ho v lednici nebo v mrazáku. Poradíme, jak na to
Máslo se vyrábí sbíráním, odstřeďováním a stloukáním smetany, která se usazuje na povrchu mléka. Čerstvé máslo má minimálně 80 % mléčného tuku. Směsné tuky se vyrábí z živočišných a částečně i rostlinných tuků.
Vysoké ceny másla nás nutí k tomu, abychom si zajistili zásoby ze slevových akcí před každým větším pečením - na Vánoce, Velikonoce, svatby i rodinná setkání. Máslo je tuk, který se rychle kazí, proto musíme zajistit jeho dobré uskladnění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladovat máslo v lednici
Jak skladovat máslo v mrazáku
Větší množství másla se vyplatí uskladnit v mrazáku, kde vydrží až 1 rok. Skladujeme ho v polici, kterou budeme otevírat jen při odebírání másla - teplota by měla být stabilně -18 °C. Po vyndání z mrazáku necháme máslo povolit v lednici. Poté bychom ho už mrazit neměli, jinak se z něj bude uvolňovat tekutina a bude drolivé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud si chcete uvolnit místo v mrazáku pro uskladnění čerstvého másla, připravte si pečené brambory s česnekovým máslem podle našeho videa:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (1)