Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salátové okurky jsou v obchodech k sehnání po celý rok a v létě si je mnozí z nás sami pěstují na zahrádce. Pokud vás letos zaskočila nečekaně velká úroda, přinášíme tipy, jak okurky zpracovat, a to možná i netradičním způsobem.

Salátové okurky chutnají jenom tak samotné nakrájené na kolečka k hlavnímu chodu, případně ve formě salátu. Jak se však při čtení článku dozvíte, okurky v kuchyni bohatě využijete i jinak, a to v nápojích, jako přílohu, polévku, či studený předkrm.

Jak spotřebovat salátové okurky

V následujících řádcích se můžete nechat inspirovat tipy, jaké pokrmy připravit ze salátových okurek. Další recepty pak najdete v našem bohatém receptáři.

Salátové okurky nesmí chybět při přípravě řeckých tzatziky. S řeckým jogurtem, koprem, česnekem, solí a pepřem tato zelenina chutná báječně.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli