Gazpacho s avokádem

petram Kuchařka: petram

Polévky 7 názorů

Suroviny

3 větší rajčata
1/2 okurky
1 červená paprika
1/2 avokáda
1/2 červené cibule nebo šalotky
1 stroužek česneku
studená voda
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka.

  2. Podle potřeby naředíme studenou vodou, osolíme a opepříme.

  3. Gazpacho podáváme vychlazené, ozdobené drobně nasekanou cibulkou, rajčaty a koriandrem.

Poznámka

Ve svém receptu jsem nepoužila papriku, protože mi syrová nedělá dobře. Stejně tak je možné vynechat cibuli a česnek. Oproti tradičnímu receptu jsem přidala avokádo, které polévku zahustí a dodá zdravé tuky.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gazpacho s avokádem

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Badak: Kdyz si zadate GAZPACHO AGUACATE TOMATE, najdete neuveritelne kombinace tohoto typu gazpacha. Mate pravdu, dava se namoceny chleb(maly krajicek bez kurky) bud ve vode, nebo vode s octem, ale neni to prvidlem, zalezi na tom, jak ho chcete mit husty. V posledni dobe jsem zjistila, ze vetsinou se dela bez, nazyvaji ho odlehcene Gazpacho. Prave do Gazpacha s avokadem se davat nemusi, avokado funguje jako "zhustovadlo". Kapary a olivy v gazpachu osobne neznam, ale spatne to urcite nebude.

    Odpovědět

  • badak badak

    Samozřejmě to nebude špatné. Ale v gazpachu by měl být rozmixován i krajíček bílého chleba nasáklý panenským olivovým olejem. Avokádo bych nedával, i když se tím asi nic nezkazí. Ale cibuli bych nemixoval, je li jemně mixována je nahořklá. Mixované gazpacho se zpravidla mírně okyselí a přidávají se jemně posekané přísady dle chuti, jako třeba právě cibule, kapary, olivy a pod.

    Odpovědět

  • petram petram(autor receptu)

    vseumel: Olej není třeba, když přidávám avokádo, to obsahuje tuků dost.

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Je pravda, že tam ten olej chybí, už jen kvůli vitamínům. Určitě to bude dobré. :yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkné:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Richard: Vychlazená voda se přidává do gazpacha normálně, je li příliš husté ;-)

    Odpovědět

  • Richard Richard(neregistrovaný)

    Gazpacho bez olivového oleje š vodou?!?!?!?! Španělé se budou divit!

    Odpovědět

Tématické fráze: gaspazo avokádo recepty gaspazo s avokadem prave gazpacho gaspazo recept okurkové gazpacho pravé gaspazo recepty s avokádem