Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud jste se rozhodli vyzkoušet domácí pečivo, začněte nejprve jednoduchým základním tvarem, a tím jsou bulky. Upečené bulky se hodí na domácí hamburgery, které jsou dnes velice populární. Můžete je také použít místo klasického pečiva k snídani nebo svačině.

Pokud se zrovna necítíte na tvarování rohlíků či housek, úplně postačí, když z těsta vytvarujete jednoduché bulky. Před pečením je můžete posypat mákem, solí nebo sezamovým semínkem. Základem je připravit si dobře vykynuté těsto

Jak vytvarovat bulky pomocí jednoduchého návodu

Tvarování bulek je velice snadné a není na něm co zkazit. Pomáhat vám mohou třeba i děti, které se u této činnosti určitě zabaví. 

  1. Kynuté těsto, které jsme si připravili a nechali vykynout, rukama dobře propracujeme.
  2. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a z každé poloviny vyválíme válečkem silnější plát, který rozdělíme na šest přibližně stejně velkých dílů.
  3. Vezmeme si jeden díl a hladkou stranou těsta ho otočíme dolů na pracovní plochu. Okraje těsta spojíme a "uzlík" pořádně utáhneme, takto pokračujeme s každým dalším dílem.
  4. Vál si lehce navlhčíme vodou a bulky hezky zakulatíme.
  5. Vytvarované bulky přendáme na plech s pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
  6. Upečeme dozlatova

Další tipy na obměnu bulek

Pokud jste zvládli vytvarovat bulky, můžete se klidně pustit do dalšího typu pečiva, a tím jsou domácí kaiserky, základní tvar zůstává stejný, pouze vytvoříte nožem nebo raznicí kříž.

Vyzkoušejte také sýrové bulky, vytvarované těsto jednoduše posypte nastrouhaným tvrdým sýrem nebo zkuste přidat plátky anglické slaniny, které spolu se sýrem vytvoří skvělou chuťovou kombinaci.

 

Komentáře

Další tipy a triky