Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslovo-dýňové lívance

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chypre97

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Pokud máte chuť na sladkou snídani či svačinku, jsou tyto lívance ideální volba. Voňavé, zajímavě kořeněné a nadýchané lívance můžete před podáváním namočit do rozpuštěného másla a obalit v třtinovém cukru.

Suroviny pro 27 kusů

25-30 kusů, podle velikosti

27kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 026 kJ /
2 635 kcal
Bílkoviny84,93 g
Tuky42,06 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 5,43 g
Sůl5,01 g
Sacharidy468,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme podmáslí, pyré, vejce a olej. Krok 2: V druhé misce promícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem, sodou, skořicí, zázvorem a solí. Mokré ingredience vlijeme do suchých a dobře promícháme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a tvoříme lívance. Z každé strany opékáme dohněda a poté skládáme na talíř. Krok 4: Hotové lívance můžeme obalit v trošce rozpuštěného másla a poté v třtinovém cukru.

Zveřejněno 6. 9. 2024 10:00

Poznámka autora chypre97

Hrnek používám o objemu 250 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslovo-dýňové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Ogk

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslovo-dýňové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Ogk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
podmáslí, pyré dýňové, vejce, olej, mouka hladká, cukr třtinový, kypřící prášek, soda jedlá, skořice mletá, zázvor mletý, sůl, máslo, cukr třtinový, olej

Přidat fotografie receptu