7 tipů pro dokonalou velikonoční nádivku: Poradíme, jak ji upéct, aby skvěle chutnala
Velikonoční nádivka je zlatavý a nadýchaný poklad naší české kuchyně, který patří mezi tradiční pokrmy velikonočních svátků. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak zajistit, aby právě vaše nádivka byla letos úplně dokonalá.
Jak připravit velikonoční nádivku
Že má velikonoční nádivka (hlavička) mnoho podob, víme všichni velmi dobře, a i my vám můžeme doporučit hned několik variant. Navíc pro vás máme osvědčené tipy na přípravu tradiční a lahodné velikonoční nádivky. Které tipy si vyberete do té své?
- Pokud chceme nádivku jemnou, máslo se žloutky utřeme do hladké pěny.
- Maso vaříme den předem a necháme je přes noc ve vývaru, ať je co nejšťavnatější.
- Pečivo opečeme nebo necháme lehce proschnout, aby se z něj nestala po smíchání surovin kaše.
- U bylinek nebudeme šetřit, pro 2 osoby je ideální 100 g zeleného listí.
- Kromě tradičních kopřiv můžete přidat i petrželku, libeček, medvědí česnek, špenát, pažitku a nebojte se i listů pampelišek, popence, řebříčku, kontryhelu aj.
- Část bylinek můžeme spařit nebo nejlépe blanšírovat, aby se zmenšil jejich objem, zůstala barva a byly vhodné pro přípravu pokrmu.
- Z bílků připravíme sníh, aby byla nádivka krásně nadýchaná.
Mohlo by vás zajímat
Velikonoční pohoštění
Pokud si potrpíte spíše na jiné velikonoční pokrmy, můžeme doporučit barevné perníčky, nadýchaného beránka i sladký mazanec nebo vajíčkovou pomazánku. Jestli vás nádivka oslovila, připravte si ji s námi pomocí našeho video-receptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Komentáře