Jak vařit ovocné knedlíky z tvarohového těsta? Takto se vám vždy povedou
S dozráváním prvního letního ovoce přichází i chuť na výborné ovocné knedlíky. Tato sladká dobrota nemusí být vůbec složitá, a přitom výsledek je dokonalý. Knedlíky z tvarohu nekynou a ani nehrozí, že by se srazily.
Ovocné knedlíky si můžeme udělat hned ze 4 různých těst - kynutého, odpalovaného, bramborového a tvarohového. Za nejjednodušší a to s minimem ingrediencí je považováno tvarohové těsto, které je pružné a dobře do něj zabalíme oblíbené ovoce v podobě jahod, meruněk, švestek či dalšího čerstvého, ale i mraženého nebo kompotovaného ovoce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Příprava knedlíků z tvarohového těsta je rychlá a jednoduchá. Potřebujeme pouze měkký tvaroh (samostatně balený), dětskou krupičku, vejce a sůl. Těsto zpracujeme rychleji, až je nelepivé a pružné. Zabalíme do něj v tenké vrstvě ovoce a můžeme se pustit do vaření:
- Do většího hrnce dáme vařit vodu.
- Vložíme přibližně polovinu knedlíků - takové množství, aby volně plavaly, a počkáme, až bude voda opět vřít.
- Opatrně vařečkou knedlíky odlepíme ode dna.
- Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, ztlumíme plamen na mírný var a necháme jen pozvolna vařit.
- Vaříme ještě dalších asi 3–5 minut (podle velikosti knedlíků).
- Po uvaření vyjmeme a každý knedlík propíchneme vidličkou.
Vyzkoušejte nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky, které je i bez vajíčka vláčné a lahodné. Postupem vás provede náš videonávod.
Dobrou chuť.
Komentáře