Jak zachránit připálené maso z trouby nebo hrnce? Poradíme, jak postupovat
Maso připálené až dočerna je nejen nevzhledné, ale hlavně zdraví škodlivé. Když se to stane, máme chuť ho celé vyhodit, ale vzhledem k pořizovací ceně možná raději přemýšlíte, jak ho zachránit.
Jak zachránit připálené maso
- Přichycené maso přendáme do čistého pekáče nebo kastrolu.
- Pokud jsme maso pekli na nějakém základu (cibule, zelenina, houby, slanina apod.), připravíme základ znovu.
- Je-li třeba, z masa odkrojíme nejvíce přichycené části. Zbývající část podlijeme.
- Naše babičky doporučovaly k masu přidat na 10 minut krajíc chleba, kolečka mrkve nebo brambory, aby se vstřebala případná mírná pachuť.
- Pokud váháte a chuť jídla se vám nezdá, raději ho vyhoďte, stejně byste si nepochutnali. Ale když myslíte, že už je vše v pořádku, maso dopečte nebo doduste.
Dobrá trouba je polovinou kulinářského úspěchu, když se rozhodnete pro pečení. Dobře upečená kachna, chléb nebo třeba i čaj na velkém pekáči poskytují lahodné zásoby na dlouhou dobu. Na pekáč se…
Co se zbytky spáleného masa
Hodně spálené kousky musíme vyhodit, jsou zdravotně závadné a nemá smysl něco zachraňovat. Pokud vám ale některé pěkné kousky zůstaly, jenže už by nestačily na celé jídlo, můžete z nich připravit alespoň pomazánku. Připravit a ochutit se dá podobně jako škvarková pomazánka z našeho videa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak zachránit připálenou omáčku. Jak připálení předejít a co s omáčkou, když se přichytí ke dnu
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře