Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké bylinky a natě použít do jarní polévky? Užitečné rostliny najdeme na zahradě i ve volné přírodě
Zdroj: pixabay, ivabalk

Na jaře nabývá slunce na síle a probouzející se rostliny vystavují první lístky jeho paprskům. Vydejme se na procházku na zahradu či do přírody a donesme si část této energie domů. První jarní bylinky v kuchyni určitě uvítáme. Můžeme je použít do různých salátů i do chutné polévky.

Jaké bylinky sbírat

Blahodárné účinky jarních bylinek nejlépe využijeme v syrové podobě, ale i v polévkách jsou velmi přínosné. Především si ale pamatujme, že nikdy nesbíráme a nekonzumujeme rostliny, u kterých si nejsme jistí, o jaký druh se jedná. Příroda nám nabízí řadu úžasných rostlin, ze kterých mnohé poznáme spolehlivě.

  • Z běžně pěstovaných bylin na zahradě využijeme petržel, pažitku, jarní cibulku, mladé listy špenátu a libeček. Příjemně chutná i mladá česneková nať.
  • Z planě rostoucích rostlin použijeme listy šťovíku, pampeliškové listy, medvědí česnek, listy kopřivy, řebříček či květy sedmikrásek. 

Bylinková inspirace

Přemýšlíme-li, jakou polévku si v jarních dnech připravit, pak se nechme inspirovat následujícím video-receptem na kedlubnovou polévku s pořádnou porcí petrželové a libečkové natě.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky