Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vstávání do chladného rána si můžete zpříjemnit teplou snídaní. Do ovesné kaše lze přidat vše, co máte rádi - od čerstvého ovoce přes semínka až po voňavé koření. Vyzkoušejte ji a objevte další tipy a inspiraci.

Ovesné vločky, ze kterých se ovesná kaše připravuje, mají blahodárný vliv na naše zdraví. I proto se často používají do snídaňových kaší a cereálií. Do kaše jich využijete opravdu velké množství, takže vás příjemně zasytí a dodají potřebnou energii, která nastartuje váš den.

Jak na kaši z ovesných vloček

Vyzkoušejte recept na klasickou ovesnou kaši s mlékem, kterou hravě připravíte třeba podle videoreceptu na kaši z ovesných vloček. Na základní kaši si připravte 0,5 l mléka, 110–125 g ovesných vloček, 40 g másla a 40–60 g cukru podle chuti. Hotovou kaši můžete dochutit skořicí, čerstvým ovocem, semínky nebo pro děti lákavým Grankem. V závěru článku vám poradíme, čím si ovesnou kaši ještě vylepšit.

Kaše z ovesných vloček jednoduše

Ve třech krocích zvládnete připravit vydatnou snídani, která zpříjemní váš den. Z uvedeného množství surovin připravíte 2 poctivé porce.

  1. Nejprve nalijte do hrnce mléko, přidejte cukr, kousek másla a za stálého míchání pomalu zahřívejte.

  2. Jakmile začne mléko vřít, vsypte ovesné vločky a pokračujte v míchání, dokud kaše nezhoustne.

  3. Hotovou kaši rozdělte na talíře a dochuťte podle chuti, a to například skořicí, Grankem, čerstvým ovocem nebo medem.

Další rady a tipy k přípravě ovesné kaše

Nemáte-li ráno dostatek času na přípravu teplé kaše, můžete ovesné vločky namočit večer do vody a přes noc je nechat fermentovat. Je to skvělý způsob, jak ušetřit čas a podpořit i vaše trávení. Více informací naleznete v receptu na kaši podle Hanky Zemanové.

  1. Není pro vás ovesná kaše příliš lákavým pokrmem? Přípravu určitě skvěle zvládnete, dejte si však práci se závěrečným dochucením. Na ovesnou kaši si připravte rozvar z oblíbeného ovoce.
  2. Na hotovou kaši, ozdobenou ovocem nebo přelitou ovocným rozvarem, přidejte pražené oříšky
  3. Bojujete-li s časem, můžete oříšky a sušené ovoce zalít vodou společně s vločkami. Ráno budete mít hotovou kaši pokojové teploty. 
  4. Vyzkoušejte další slané i sladké recepty, do kterých můžete ovesné vločky přidat. Inspirujte se přehledem sedmi nejoblíbenějších pokrmů z ovesných vloček.

Dejte ovesným vločkám zelenou a naplno si užívejte jejich pozitivní účinky. Do komentářů nám můžete napsat své zkušenosti s jejich přípravou.

Přejeme pevné zdraví a dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli