Kaše z ovesných vloček: Dopřejte si snídani, kterou lze různě přizpůsobit
Vstávání do chladného rána si můžete zpříjemnit teplou snídaní. Do ovesné kaše lze přidat vše, co máte rádi - od čerstvého ovoce přes semínka až po voňavé koření. Vyzkoušejte ji a objevte další tipy a inspiraci.
Ovesné vločky, ze kterých se ovesná kaše připravuje, mají blahodárný vliv na naše zdraví. I proto se často používají do snídaňových kaší a cereálií. Do kaše jich využijete opravdu velké množství, takže vás příjemně zasytí a dodají potřebnou energii, která nastartuje váš den.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na kaši z ovesných vloček
Vyzkoušejte recept na klasickou ovesnou kaši s mlékem, kterou hravě připravíte třeba podle videoreceptu na kaši z ovesných vloček. Na základní kaši si připravte 0,5 l mléka, 110–125 g ovesných vloček, 40 g másla a 40–60 g cukru podle chuti. Hotovou kaši můžete dochutit skořicí, čerstvým ovocem, semínky nebo pro děti lákavým Grankem. V závěru článku vám poradíme, čím si ovesnou kaši ještě vylepšit.
Kaše z ovesných vloček jednoduše
Ve třech krocích zvládnete připravit vydatnou snídani, která zpříjemní váš den. Z uvedeného množství surovin připravíte 2 poctivé porce.
-
Nejprve nalijte do hrnce mléko, přidejte cukr, kousek másla a za stálého míchání pomalu zahřívejte.
-
Jakmile začne mléko vřít, vsypte ovesné vločky a pokračujte v míchání, dokud kaše nezhoustne.
-
Hotovou kaši rozdělte na talíře a dochuťte podle chuti, a to například skořicí, Grankem, čerstvým ovocem nebo medem.
Další rady a tipy k přípravě ovesné kaše
Nemáte-li ráno dostatek času na přípravu teplé kaše, můžete ovesné vločky namočit večer do vody a přes noc je nechat fermentovat. Je to skvělý způsob, jak ušetřit čas a podpořit i vaše trávení. Více informací naleznete v receptu na kaši podle Hanky Zemanové.
- Není pro vás ovesná kaše příliš lákavým pokrmem? Přípravu určitě skvěle zvládnete, dejte si však práci se závěrečným dochucením. Na ovesnou kaši si připravte rozvar z oblíbeného ovoce.
- Na hotovou kaši, ozdobenou ovocem nebo přelitou ovocným rozvarem, přidejte pražené oříšky.
- Bojujete-li s časem, můžete oříšky a sušené ovoce zalít vodou společně s vločkami. Ráno budete mít hotovou kaši pokojové teploty.
- Vyzkoušejte další slané i sladké recepty, do kterých můžete ovesné vločky přidat. Inspirujte se přehledem sedmi nejoblíbenějších pokrmů z ovesných vloček.
Dejte ovesným vločkám zelenou a naplno si užívejte jejich pozitivní účinky. Do komentářů nám můžete napsat své zkušenosti s jejich přípravou.
Přejeme pevné zdraví a dobrou chuť.
Komentáře