16 báječných pokrmů s křenem: Děti sice nepohostíme, ale muži zapláčou radostí
Křen je rostlina z čeledi brukvovitých. Po sklizni se používá jeho mohutný kořen, který se strouhá najemno. Díky hořčičným olejům, které obsahuje, má velmi aromatickou, štiplavou a přesto velmi vyhledávanou chuť.
Strouhaný křen má v každé kuchyni své místo - uplatní se jako dochucovadlo k vařenému a pečenému masu, k uzeninám, do křenových omáček a polévek, do pomazánek a pěn. Plátky křenu se přidávají k nakládané zelenině a okurkám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Vařené koleno s křenem a hořčicí
- Petrželová pomazánka s křenem
- Salát z červeného zelí s křenem
- Polévka s uzeným masem a křenem
- Šunkové závitky
- Sterilované papriky plněné zelím a křenem
- Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
- Bůčkové závitky s křenem, jablkem a hrubozrnnou hořčicí
- Jablečný křen
- Okurky velmi dobré
- Pangas se smetanovou omáčkou a křenem
- Zázvorový křen
- Cuketa s rajčaty a křenem
- Pomazánka z uzeného masa a křenu
- Bramboráky s anglickou slaninou a křenem
- Křenové želé
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře