

Pečené maso na černém pivu a zelenině
Doba přípravy: 90-120 4-6 porcí Vepřové maso 7 názorů
Suroviny
- Asi 1 kg plecka nebo krkovičky
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- kousek celeru
- kousek zázvoru
- půlka bujonu
- nesmíme zapomenout na černé pivo asi 2 dcl
Postup přípravy receptu
Pekáček vymažeme sádlem vložíme nakrájené maso na kostky, osolíme, opepříme, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky nebo na kolečka, půlku bujonu a samozřejmě černé pivo, přikryjeme pekáček a pečeme asi hodinu na 190-200°C, potom sundáme víko a dopékáme do zlatova.
Asi po 1/2 hodině maso vybereme na talíř a pekáček dáme zpět do trouby vypéct skoro na tuk a pak dáme maso zpět do pekáčku a můžeme podávat s vařeným bramborem anebo co kdo má rád.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Pečené maso na černém pivu a zelenině
-
-
-
-
-
Musím pochválit, tohle znám pod jménem bavorská vepřová pečeně, ale u ní se zelenina po upečení vyhodí, je tam jen pro chuť šťávy. Děláme k tomu tradičně zelí, dušené na taky černém pivu, a bramborové knedlíky. Ale české, ne ty průsvitné a třepavé bavorské. Je to strašná mňamka a když chcem někoho uctít, (žijem v Americe), vaříme tohle nebo svíčkovou. Jak jinak než v pomalém hrnci. Přidávám veliký bod.
-
Tak to se mě líbí
-
Lopta40, Milánek bude docela gurmán, recept vypadá dost jedle. Tak Milánkovi a tobě posílám 1.bodíka