Šunkové závitky v aspiku

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Ostatní 6 názorů

Suroviny

Nálev:
1200 ml vody
22 celých pepřů
10 kuliček nového koření (koření mírně rozdrtit)
5 bobkových listů
4 hřebíčky
špetka soli
125 ml bzeneckého octa
25 ks cukerinů
+ 2 balíčky čiré želatiny
+ šunka na závitky ( na 20 závitků- 20 plátků šunky)
+ pomazánka do závitků (20 závitků)
Na pomazánku na závitky:
1 pomazánkové máslo
1-2 tavené sýry (podle velikosti)
1 lžíce pikantní hořčice
1 lžička křenu s majonezou (krenex)
4 vejce uvařené natvrdo (žloutky utřít, bílky nasekat)
250 g salámu (junior, gothaj)
5 okurek podle velikosti
1-2 lžíce Majolky®
1 nastrouhaná uvařená brambora
1 cibule
několik kousků červené sterilované kapie
trochu balsamicového octa
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně mícháme tak, aby se nám netvořily a nevznikly hrudky.

  2. Necháme chladit. Zatím si připravíme závitky (šunku s pomazánkou) a když je nálev téměř studený, tak trochu nalijeme na závitky. Necháme mírně ztuhnout a pak dolijeme zbytek nálevu. Když se stane, že želatina tuhne rychle pod rukama, ještě ji znovu mírně zahřejeme. Dozdobíme dál už jen podle svého.

  3. Postup na pomazánku :
    Máslo, sýr a žloutky vymícháme, přidáme nastrouhaný salám, nastrouhané okurky, najemno pokrájenou cibuli a ostatní ingredience. Touto pomazánkou plníme šunku a zavineme. Vše ušleháme a naplníme plátky šunky jako závitky.

    Pomazánka je výborná i na chlebíčky.

Poznámka

Recept mám od kamarádky, tak, jak mi ho předala. Neměnila jsem nic na jejím receptu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 255 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šunkové závitky v aspiku

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    sunny.sofi: jak to dopadlo, chutnalo??

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Recept se mi moc líbí, hlavně to ochucení aspiku. Právě jsem dala chladnout, už se nemůžeme dočkat<3

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Dobry den, jakou zelatinu pouzivate vy? Nekteri doporucuji zelatinu Natura ale jakou ( obe pisou vyrobci ze se daji pouzit na aspiky) tak jaky :
    https://www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow

    http://www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php

    Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    popoluska340: díky moc :-)

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Ten aspik sa mi velmi paci,ja len spravim z 1/2 davky.PAcia sa mi tie koreniny do aspiku.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Holka šikovná!! :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: šunkový závitek v aspiku aspikový závitek aspikové závitky aspikový šunkový závitek ochuceni aspiku křenové závitky v aspiku aspik recept šunkový závitek v aspiku recept sunkove zavitky šunka v aspiku recept šunkový závitek s křenem v aspiku recept šunkový závitek s křenem v aspiku šunka s křenovou pěnou v aspiku jak ochutit aspik želatina na závitky závitky v rosolu recept závitek.v.aspiku šunkový závitek nejlepší recept na pomazánky do zavitku závitky v rosolu recepty

Zapomněl/a jsem heslo