Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčkové závitky s křenem, jablkem a hrubozrnnou hořčicí

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1

4-8, záleží na velikosti závitků

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 202 kJ /
4 828 kcal
Bílkoviny205,48 g
Tuky432,29 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 1,02 g
Sůl1,85 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček opláchneme, osušíme a i s kůží nakrájíme na 8plátků cca 1,5cm silných. Krok 2: Přes potravinářskou folii, nebo mikrotenový sáček po obou stranách naklepeme a kůže na několika místech nařízneme. Krok 3: Každý plátek zlehka osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Krok 4: Posypeme nastrouhaným křenem a poté jablkem, které dáme jen do 3/4plátku. Zavineme do závitků a zajistíme silnějším párátkem. Krok 5: Takto připravené závitky naskládáme do uzavíratelné nádobky a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Krok 6: Zapneme si troubu na rozehřátí. Krok 7: Na dno zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli s jablkem. Krok 8: Do pánve na rozehřátý olej položíme na stojato, kůží dospod z lednice vytažené závitky a prudce je opečeme. Krok 9: Poté je do pánve položíme a opečeme ze všech stran. Krok 10: Závitky naskládáme do zapékací mísy opět na stojato, kůží dolů. Pánev s výpekem vypláchneme cca 150ml horké vody, podlijeme závitky a přiklopené víkem vložíme do předehřáté trouby. Krok 11: Pečeme na maximum 20minut, pak ubereme na 170st. A pečeme dalších 20minut. Krok 12: Poté závitky položíme do šťávy a odkryté dopečeme za občasného přelévání výpekem doměkka. Krok 13: Ze zapékací mísy slijeme všechnu vypečenou šťávu do menšího kastrůlku a závitky uchováme v teple. Krok 14: Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme hrubozrnnou hořčici, podle potřeby dochutíme solí a necháme převařit.
K bůčkovým závitkům se šťávou se hodí špalíčky z bramborového těsta. Jsou vhodné i špecle, nebo různé noky.

Zveřejněno 19. 3. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Do porcí jsem uvedla 4porce, ale klidně můžete udělat jen z poloviční dávky. Je to dost syté a kdo není moc velký jedlík,tak i přes to,že jídlo je chutné, jeden závitek na osobu postačí. Ale také záleží na velikosti plátků :-)

Pokud Vás bude honit čas, závitky můžete upéct ihned po naplnění.

Přidala jsem pár“podobných“do podobných receptů :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové závitky s křenem, jablkem a hrubozrnnou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2lB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové závitky s křenem, jablkem a hrubozrnnou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2lB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Parádní jídlo

RubyRom: Romanko,moc ti děkuji:-KTyto závitky dělám více krát během roku,jsou opravdu dobré😋

mysulka:Danca:děkuji:-K:-K

No mňam!!!:-p:-p:yes:

Jsem ráda,že Vás recept zaujal:yes:Děkuji všem za komentáře i hodnocení:-K

Jana Pá:Janičko,neboj,to zvládneš;-)Ve fotopostupu na 5 a 6fotografii jsou závitky kůží dolů v pánvi a pak i v zapékací míse:-)

Pěkné, já bych si pochutnala:yes:

:yes: vypadají bezvadně, určitě tak i chutnají

Ani, jako vždy :yes: sice to nedělám:-O, ale ráda vyzkouším, protože recepty od tebe jsou vždy :-p, ještě studuji to,jak dáme závitky nastojato kůži dolů, ale snad podle obrázků na to přijdu ;-)

Podobně dělám, ale z plecka. Bůček už prakticky nekupuju. Jinak :-p:yes:

Tuhle kombinaci znám, taky nám chutná:yes:

Aničko, to je zase nářez:yes::-D moc bych si pochutnala, dělám velmi podobně;-)

vypadá to úžasně, už vím co budu zítra vařit :yes: samozřejmě bodík ;-)

Tématické fráze:
bůčkvé záviky s křenem, křenové závitky, recepty z hovězího pupku, buckove zavitky, recepty s hrubozrnnou hořčicí, naplň do bůčkove rolády, zavitka na hořčici, čerstvy křen s jablkem, co s nastrouhanym krenem, bůčková pomazánka s jablkem, medailonky s křenem, bůček na stojato

Suroviny:
bůček vepřový, jablko, křen, hořčice hrubozrnná, sůl, pepř mletý, olej, cibule, jablko, voda, hořčice hrubozrnná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu