Okurky velmi dobré
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 208 kJ / 50 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 0,21 g |
Vláknina | 4,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření a ocet.
Krok 2: Poté rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.
Krok 3: Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce.
Krok 4: Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 °C.
Krok 5: Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru. Takto necháme sklenice do rána stát a druhý den je otočíme zpět a uložíme.
Zveřejněno 19. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Moje poznámka
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 12 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
lak na okurky,
výborný lák na okurky znojemský,
dobrý nálev na okurky,
výborný lák na okurky,
lak na znojemske okurky,
recepty z okurek,
jak dlouho vařit okurky,
nálev na okurky s cukerinem,
lák na okurky do sklenice,
zaváření okurek,
recept na znojemské okurky výborné,
nálev na okurky přímo do sklenic,
lák na okurky bez vaření,
nálev na znojemské okurky,
okurky,
vyborny nalev na okurky,
nálev na okurky do sklenice,
lak na okurky s cukerinem,
znojemský lák na okurky,
recept na lák na okurky
Suroviny:
mrkev,
křen,
cibule,
koření hřebíček,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
skořice celá,
kopr,
česnek,
semínka hořčičná,
cukr krystal,
sůl,
ocet
Komentáře (50)
Ffčíl už asi nic, že
No a příště dodržet postup (opravdu jste vařila pouhých 5 minut? a opravdu jste sklenice hned vylovila z vřelé vody? - na toto je výborný zav. hrnec s výsuvným roštem.
A křen můžete krájet na silnější kolečka (a dala jste ho vůbec do zavařovačky?
(v bubnové pračce /lze samozřejmě praktikovat i v hrnci/ obsah rychle zchladím přebytkem studené vody - sklenice tedy ani neobracím)
Ano
dělala jsem i řezy, tam jsem vynechala skořici i hřebíček, a taky vynikající
přepisuji do kuchařky
Zdravím!