 
		
Okurky velmi dobré
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 208 kJ / 50 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 1,41 g | 
| Tuky | 0,21 g | 
| Vláknina | 4,53 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 45 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 9,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření a ocet.
	Krok 2: Poté rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.
	Krok 3: Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce.
	Krok 4: Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 °C.
	Krok 5: Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru. Takto necháme sklenice do rána stát a druhý den je otočíme zpět a uložíme.
Zveřejněno 19. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Moje poznámka
					 
				
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 16 minutami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 19 minutami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 1 hodinou
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 2 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 5 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 5 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 5 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 5 hodinami
						Tématické fráze:
						
							lak na okurky, 
						
						
							výborný lák na okurky znojemský, 
						
						
							dobrý nálev na okurky, 
						
						
							výborný lák na okurky, 
						
						
							lak na znojemske okurky, 
						
						
							recepty z okurek, 
						
						
							jak dlouho vařit okurky, 
						
						
							nálev na okurky s cukerinem, 
						
						
							lák na okurky do sklenice, 
						
						
							zaváření okurek, 
						
						
							recept na znojemské okurky výborné, 
						
						
							nálev na okurky přímo do sklenic, 
						
						
							lák na okurky bez vaření, 
						
						
							nálev na znojemské okurky, 
						
						
							okurky, 
						
						
							vyborny nalev na okurky, 
						
						
							nálev na okurky do sklenice, 
						
						
							lak na okurky s cukerinem, 
						
						
							znojemský lák na okurky, 
						
						
							recept na lák na okurky
						
					
						Suroviny:
						
							mrkev, 
						
						
							křen, 
						
						
							cibule, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							kopr, 
						
						
							česnek, 
						
						
							semínka hořčičná, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ffčíl už asi nic, že
No a příště dodržet postup (opravdu jste vařila pouhých 5 minut? a opravdu jste sklenice hned vylovila z vřelé vody? - na toto je výborný zav. hrnec s výsuvným roštem.
A křen můžete krájet na silnější kolečka (a dala jste ho vůbec do zavařovačky?
(v bubnové pračce /lze samozřejmě praktikovat i v hrnci/ obsah rychle zchladím přebytkem studené vody - sklenice tedy ani neobracím)
Ano
dělala jsem i řezy, tam jsem vynechala skořici i hřebíček, a taky vynikající
přepisuji do kuchařky
Zdravím!