Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Bešamel ochutíme poměrně snadno. Kromě koření pomůže i sýr, česnek nebo cibule
unsplash

Bešamel je základní bílá omáčka, která bývá výchozí omáčkou pro další chuťové variace. Poradíme, jaké je nejoblíbenější koření k jejímu dochucení a na co si dát pozor při použití muškátového oříšku a květu.

Bešamel se vyrábí z tuku (většinou z másla), hladké mouky a mléka nebo smetany. Na másle osmahneme mouku do světle žluté barvy, zalijeme studeným mlékem a dobře rozmícháme a provaříme. Podrobněji jeho výrobu popisuje náš další článek.

Jak ochutit bešamel

Ochutit bešamel není složité. Z koření je nejběžnější sůl, čerstvě mletý bílý pepř, muškátový květ, strouhaný muškátový oříšek. Omáčku ochutí i strouhaný sýr, který necháme v omáčce rozpustit, cibule podušená v základu, třený česnek, houbový výtažek. To vše zvolíme podle konkrétního receptu.

Pozor! Muškátového oříšku i květu se přidává jenom špetka, protože ve větším množství je jedovatý, halucinogenní. Někdo může být na muškát i alergický.

Bešamel budeme potřebovat např. do pokrmu jako jsou zapečené lasagne.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky