Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená rajčata v oleji

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 4. 2015 11:52

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie33 kJ / 8 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborná sušená rajčata prodávají tady http://www.susena-rajcata.cz/

Tento recept najdete na stránkách www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

22. 4. 2015 11:00

sarkap: děkuju, Šárko :-) Než jsem je ochutnala, nikdy bych neřekla, že jsou ta naložená rajčata tak výborná:-8

sarkap

22. 4. 2015 10:44

cathleen: díky moc za super tip na sušená rajčata! objednala jsem hned 10 kg bednu, podělala se se 4mi kamarády a tím se cena o dost snížila. 3 kg jsem hned naložila a musím říct, že i samotná sušená jsou výborná, i když dost slaná :o) posílám podíka

mysulka

16. 4. 2015 13:05

:-p:yes::yes:

Merylas

14. 4. 2015 21:45

Ivi, recept ukládám, bodíkuju a chválím fotečky ;-):yes:

hosta

14. 4. 2015 17:12

:yes: MILUJU sušená nakládaná rajčata:yes:

casino

14. 4. 2015 14:51

Já nenakládám, ale kdysi jsem dceři poradil okapat v košíku z odstředivky na salát a pak "sušit" odstředěním. Jinak už to prý ani nedělá:-8

Jitkas

14. 4. 2015 14:26

Rajcata delam prakticky stejne jako cathleen, tedy je nevarim, ale doporucuji je dobre po okapani na cedniku vysusit, treba zabalit do platene uterky a lehce na ni pritlacit. Dobre vysterilizovane sklenicky a vicka jsou tez dulezite a hlavne rajcata musi byt stale ponorena pod vrstvou oleje, obcas je zkotrolujte, kdyby olej chybel, dolejte.
Nez zacnete plnit sklenicku samotnymi rajcaty, dejte na dno bylinky podle chuti a zakapnete olejem, tim budete mit jistotu, ze olej se dostane dobre i na dno sklenicky a nezustane tam vzduchova bublina.

cathleen

14. 4. 2015 13:43

yanull::-)nevadí, proč by mělo? Já je zalila čistě olivovým olejem, který se bylinkami , česnekem i samotnými rajčaty úžasně navoněl. Byl výborný na focaccii..:-p

yanull

14. 4. 2015 13:38

zizala: Pokud to nebude Ivě vadit, přikládám sem recept, který mi přišel spolu s rajčaty. Upravila jsem si ho dle sebe. Rajčata jsem nevařila žádným prudkým varem, měla jsem ho na nízkém stupni PH, hlavně z důvodu odsolení. V sušeném stavu jsou hodně slaná, ta používám jen k vaření.

Nakládaná rajčata

Sušená rajčata dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Přidáme ocet, na 5 l vody cca 0,5 dcl. Dáme vařit. Občas opatrně promícháme, rajčata se tak pěkně odsolí. Vodu necháme zahřát téměř do varu. Jakmile zakouří, sporák vypneme. Rajčata scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme česnek, nasekaný na kousky, oregano, příp. mrkev, bazalku, řapíkatý celer, kapary nebo olivy. Možno i chilli papričku. Do čistých sklenic dáme trochu přísad a nakládáme vychladlá rajčata. Průběžně prosypáváme přísadami a zaléváme olejem. Ideální je směs slunečnicového ( 2/3) a olivového (1/3). Naplníme sklenice po okraj a uzavřeme. Po 3 dnech jsou připravená ke konzumaci.. Neotevřené sklenice je možno skladovat neomezenou dobu, otevřené pak v lednici.

zizala

14. 4. 2015 13:24

yanull: Není to škoda ta rajčátka vařit? Já je jen namočím na 2 hodinky, krásně změknou a Ivka je jen přelije horkou tekutinou a nechá odstát ;-)

yanull

14. 4. 2015 12:41

cathleen: Rajčata ze Tvého odkazu jsem si objednala, jsem s nimi moc spokojená:yes:. Vařila jsem je s octem v PH, zůstala velmi pěkná. Do skleničky jsem dávala rozkrojený stroužek česneku, grilovací byliny od fy Grešík, kousek chilli papričky a špetku rozmarýnu. Chutnají nám na chlebu s máslem a plátkem nivy a také je dávám do salátů a těstovin :-p. Zbývající ochucený olej dávám na salát z rukoly.
P.S.: Vymyté skleničky dám na plech do horké trouby. Jsou brzy suché a ještě sterilizované ;-). +4 :-K:-p:yes:

zizala

14. 4. 2015 12:35

cathleen: :-)) U nás jich většinu odvezou holky s sebou do Brna, ale ty, co zůstanou, jím jen tak, jako chuťovku, maximálně zakousnu chléb :-8 Jsou výborné i v kombinaci s mozzarellou třeba jako náplň kuřecího masa :-p:-p Focacciou jsi mi udělala chutě, byla jsem nakukovat na Tvých stránkách. Už dlouho jsem ji nepekla, upeču v pátek, aby měly i holky a asi ta poslední sklenička rajčátek, která zbývá, padne na ni ;-):yes:

cathleen

14. 4. 2015 12:22

zizala: chutnají mi třeba jen tak nebo na chlebu s máslem. A na focaccii, kterou jsem s nimi pekla (a taky přidá) jsou vynikající:-p

zizala

14. 4. 2015 12:20

:-p Vodu s octem nevařím, jinak dělám stejně, mám je strašně ráda. Dokud to lidi moc neznali a nekupovali, mívali sušená rajčata u nás v jedné zelenině za téměř směšných 19 korun za 100 g. Od té doby dost podražili, ale pořád je výhodnější je koupit a naložit doma než kupovat naložená ;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: susena rajcata v oleji sušená rajčata recept jak nalozit susena rajcata rajčata sušená sušená rajčata recept na sušená rajčata v oleji sušené rajčata jak naložit recepty na sušená rajčata v oleji recept na domácí sušená rajčata v oleji sušená řajčata v oleji recept nakladana rajcata v oleji naložení sušených rajčat sušená rajčata jak naložit sušene rajčata v oleji jak naložit sušené rajčata sušená rajčata naložená v oleji jak naložit rajčata sušená rajčata nakládaná v oleji sušená rajčata nakládaná v oleji sušene rajčata

Suroviny: rajče sušené, voda, ocet, olej olivový, česnek, bazalka čerstvá, tymián,

TopRecepty.cz

Sušená rajčata v oleji

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vk6o