Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená rajčata v olivovém oleji

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anicka123

Náročný

Doba přípravy 320 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 300 min

320 min (20 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Domácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte, ochucený oblíbeným kořením nebo česnekem se dá použít do salátů nebo na vaření.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 502 kJ /
5 378 kcal
Bílkoviny29,04 g
Tuky482,50 g
Vláknina55,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 245 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy202,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zahřejeme na 130°C. Krok 2: Na plech na pečící papír rozložíme přepůlená rajčata řezem nahoru. Krok 3: Osolíme, opepříme, posypeme kořením a zakapeme olejem. Pečeme 3-4 hodiny, podle velikosti. Rajčata mají být vláčná, červená, ve středu vysušená. Krok 4: Poté dáme na každé rajče kousek lístku bazalky a pečeme další hodinu. Krok 5: V pánvi rozpálíme olej, vsypeme do něj celý pepř, chvilku prohřejeme a odstavíme. Krok 6: Rajčata rozdělíme do skleniček a zalijeme horkým peprným olejem. Krok 7: Sklenice očistíme a zavíčkujeme. Po vychladnutí skladujeme v lednici.

TIP: 20 nejlepších receptů na pokrmy s rajčaty

Zveřejněno 2. 9. 2014

Poznámka autorky anicka123

Tento recept není můj původní, je převzatý, ale již mnohokrát vyzkoušený a osvědčený. Výborné k těstovinám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená rajčata v olivovém oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNrW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená rajčata v olivovém oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNrW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

chmeli:Peču na 130 st. C - je to v recepru a horkovzduchem. Ale je potřeba si svoji troubu vyzkoušet, každá peče trochu jinak. Hodně úspěchů ;-)

Na jaký program (myslím jako jestli horkovzduch nebo normální pečení) a na kolik stupňů pečete? Díky moc za radu, na netu je spoustu různých variant na kolik stupňů péct, tak budu ráda za nějakou praktickou radu....

Vyzkoušejte, jsou luxusní- mnohem lepší než kupovaná a to když kupuji, tak ty nejkvalitnější ;-) Je třeba to vyzkoušet podle vlastní trouby, někdy menší rajčata vyndám dříve a větší ještě "dopékám". Někdy to trvá trošku déle- záleží i na masitosti rajčat - ale určitě poznáte, když budou hotová : pružná a nasládle karamelizovaná....

Lenka:Děkuji za tip :-) Jak dlouho Vám vydrží rajčata takto uskladněná ? Olej používám i s rajčaty např. do těstovin , má výbornou chuť, ale za studena jsem to nezkoušela. Tenhle recept mám vyzkoušený a osvědčený, ale až budu dělat novou várku, vyzkouším i podle Vás ;-)

super! Já to zkoušel v sušičce na ovoce, a s prominutím jsem se s tím "jebal" tři dny... elektriky hafo, a výsledek nevalný..:-)) Takže vyzkouším!:yes:

Olej nemusí být horký, olivové oleje jsou nejlepší zastudena. Pokud jsou rajčata potopená neplesnivý. Můžete je pak skladovat normálně ve spíží. Olej po rajčatech se dá poté též zužitkovat, je výborný. Do salátů, naložených mas, do těstovin pro chuť nebo aby se při vaření nelepily. Vlastní zkušenost.:-)

Tématické fráze:
sušená rajčata v oleji, sušená rajčata v oleji recept, recept na sušená rajčata v oleji, recept na domácí sušená rajčata v oleji, sušená rajčata recept, sušené rajčata v oleji, příprava sušených rajčat, rajčata v oleji, sušená rajčata v troubě v horkem oleji, sušená rajčata v oleji použití, sušená rajčata naložená v oleji, sušená rajcata, recepty na sušená rajčata v oleji, recept na sušená rajčata, na kolik stupnu susit rajcata, sušená rajčata recepty, jak zuzitkovat rajcata, nejlepsi susena rajcata, recept na domácí sušená rajčata, sušene rajčata v oleji recept

Suroviny:
rajče keříčkové, koření provensálské, bazalka čerstvá, olej olivový, pepř celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu