Zkuste tento životodárný nápoj. Hotový je hned a s videonávodem ho zvládne i začátečník
Jsou pokrmy, bez nichž bychom se klidně obešli (třeba plíčky na smetaně), ale jsou i takové, po kterých se můžeme „utlouct“. Pokud je takový pokrm navíc zdravý a plný minerálů, můžeme ho konzumovat klidně denně.
Recept na tento jedinečný nápoj není složitý a skvělé je, že si vystačíte s jedinou surovinou. Po požití získáte samé benefity, například krásnou pleť a vláčné rty, při zvýšené konzumaci garantujeme i úbytek vrásek.
Jak na přípravu životodárného nápoje
Tento recept zvládne s trochou zručnosti i naprostý začátečník.
- Pánev rozehřejeme, vložíme na ni několik kostek ledu a smažíme je do úplného rozmrznutí. Pokud by se začaly připalovat, podlijeme je trochou vody.
- Kostky je nutné otáčet, aby se rozmrazily rovnoměrně. Pro lepší chuť k nim můžeme nastrouhat trochu ledu.
- Kostky nezapomeneme oledolit a oledopřit dle chuti.
- Mezitím do nádobky od mixéru vsypeme několik kostek ledu. Zalijeme je rozmraženými kostkami a vše rozmixujeme.
- Do šejkru vložíme několik kostek ledu, zalijeme vodou a protřepeme (ale nemícháme!).
- Do hotového drinku dáme led, aby byl osvěžující, a pro efekt dozdobíme ledem nastrouhaným, nasekaným a prosátým.
Odborníci na zdravou výživu i zdravý selský rozum nám radí, abychom dodržovali pitný režim. Tak hurá do toho, a to nejen na Apríla!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Uzení domácích klobás: Důležité je správné naložení masové směsi a teplota v udírně
Grilování s Martinem Svatkem: Šéfkuchař radí, kdy přesně vyndat maso z lednice a kdy ho osolit, aby byly steaky dokonalé
Jak udit domácí špekáčky v pomalém hrnci? I bez udírny lze připravit voňavé buřtíky
Komentáře
3. 5. 2024 08:20
1. 4. 2024 11:00