3 nejoblíbenější rybí pomazánky: Víte, které to jsou?
Rybí pomazánky jsou velmi oblíbenou rychlou večeří, svačinkou nebo pohoštěním v podobě jednohubek. Můžeme je připravit z různých druhů ryb, a to čerstvých i konzervovaných. Rybičkové pomazánky nejlépe chutnají na čerstvém pečivu.
Hledáte inspiraci na domácí pomazánku, na které si pochutná celá rodina a vám její příprava nezabere příliš času? Vyzkoušejte naše osvědčené pomazánky z ryb, které jsou dochuceny pouze bylinkami a citronovou šťávou. Pro dospělé strávníky přijde vhod lehce pikantní varianta, pro menší zase jemná z pomazánkového másla, ozdobená oblíbenou zeleninou nebo jarní cibulkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Lososová pomazánka
Losos je výborná mořská ryba s jemnou chutí a masem. Zavděčí se i rybím odpůrcům, protože nejde cítit typickou "rybinou". Na jednohubkách navíc skvěle vypadá, protože má krásnou růžovou barvu. Na pomazánku můžeme použít lahodného uzeného lososa nebo upéct filet. Poté přidáme čerstvý smetanový sýr nebo pomazánkové máslo a dochutíme jednoduše solí, pepřem a citronovou šťávou. Skvěle se hodí také nakrájený čerstvý kopr.
Tuňáková pomazánka
Nejznámější rybí pomazánka je připravená z tuňáka, nejčastěji konzervovaného. Na přípravu je velmi jednoduchá a chutí je dokonale hladká a jemná. A jak ji připravit? Tuňáka slijeme z nálevu a rozmačkáme vidličkou. Dále přidáme tvaroh, majonézu, lučinu nebo pomazánkové máslo. Často se přidává také nasekaná cibule, jemnější šalotka či vejce natvrdo. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a mažeme na čerstvé pečivo.
Sardinková pomazánka
Sardinky jsou bohatým zdrojem mastných kyselin a stejně jako tuňáka je snadno seženeme v obchodě v konzervované podobě. Kůstky mají opravdu drobné a není třeba je ze sardinek vybírat, nicméně pro nejmenší děti doporučujeme odstranit ze sardinek páteř. K sardinkám přidáme jemně nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo a podle chuti můžeme přidat i trochu hořčice. Promícháme, dochutíme a můžeme podávat.
A jak připravit výtečnou a jemnou pomazánku ze sardinek, můžete zhlédnout v našem video-návodu níže. Zakápnutá citronovou šťávou a namazaná na čerstvém pečivu je velkou pochoutkou.
A jaká rybí pomazánka je nejoblíbenější u vás? Podělte se s námi o vaše tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Králík na víně se smetanou a játry
Přidáno před 6 hodinami

Závin z cuketového těsta
Přidáno před 11 hodinami

Pomazánka z cizrny a mrkve
Přidáno před 12 hodinami

Kuřecí polévka s bulgurem
Přidáno před 15 hodinami

Listové bublinky se šlehačkou
Přidáno 20. 9. 2023 21:46

Tvarohové knedlíky s borůvkami a rozvarem
Přidáno 20. 9. 2023 19:50
Komentáře