Jahodový sirup

amarcha Kuchařka: amarcha

Nápoje 31 názorů

Suroviny

1 kg čerstvých jahod
500 ml vlažné vody
20 g kyseliny citronové
3 lžíce citronové šťávy
1 celá skořice
cukr krystal
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jahody jsem propláchla, očistila a nalila na ně 500 ml vlažné vody. Pak jsem je rozmačkala šťouchadlem (na brambory), přisypala do nich citronovou šťávu a kyselinu. Přivedla jsem k varu - asi na 5 minut.

  2. Až začaly hodně pěnit, vypnula jsem a výslednou šťávu sem přecedila do odměrky (abych změřila objem šťávy, proto ne přímo do hrnce).

  3. Mě vyšlo 1,3 l přecezené šťávy, na to množství jsem sypala 1,3 kg cukru krystal, takže když budete mít víc jahod a i víc vlažné vody a šťávy, třeba 3 l, tak dát 3 kg cukru.

  4. Znovu sem přivedla k varu, aby se cukr dobře rozpustil, vypnula jsem a dávala do sklenic. Konzistence i chuť mi přišla akorát ideální. A nádherně voní.

Poznámka

Omlouvám se za nepřesné váhy a objemy, sirup jsem dělala opravdu tzv. OD OKA podle sebe, protože tady jsem žádný jiný jahodový nenašla a i jinde na stránkách byly postupy úplně jiné, tak sem to prostě zkusila. Foto je jen narychlo, láhev byla ještě horká.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 303 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodový sirup

  • amarcha amarcha(autorka receptu)

    Můžete hned :)

    Odpovědět

  • kamza kamza

    Prosím Vás tu skořici dáváte hned nebo až s cukrem :-? V popisu jsem to nenašla. Děkuji

    Odpovědět

  • amarcha amarcha(autorka receptu)

    Michaela83: já mela mensi mnozstvi sirupu takze jsem uchovávala v lednici všechen.

    Odpovědět

  • Michaela83 Michaela83

    Všechen sirup musí být uskladněn v lednici, nebo jen ten, který je načatý a zbytek třeba v chladné místnosti?

    Odpovědět

  • amarcha amarcha(autorka receptu)

    Moncaaa: necham schladnout na lince a az potom teprve do lednice

    Odpovědět

  • Moncaaa Moncaaa

    děkuji, ještě jeden dotaz :-) teplý sirup dáváte rovnou do lednice nebo necháváte venku vychladit?

    Odpovědět

  • amarcha amarcha(autorka receptu)

    Moncaaa: Rovnou s víčkem :) Přeju ať se podaří a chutá :yes:

    Odpovědět

  • Moncaaa Moncaaa

    Dobrý den, šťávu budu dělat poprvý a tak se asi blbě zeptám. Když sirup z jahod naléváte ještě horký do lahví, tak se to rovnou i zavíčkuje nebo se to nechává vychladnout bez víčka ?:-)

    Odpovědět

  • ja106b ja106b

    Sirup dělám dle tohoto receptu řadu let a je výborný<3 uchovávám v lednici a vydží až do další sezony:-p vřele doporučuji:-K

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Děkuji za recept na jahodový sirup dělala jsem ho po prvé a je moc vynikající uložím na příště je super:yes::-):-):-K

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Děkuji za recept :) Půlka se nestihla ani pořádně zchladit ve sklenicích a byl pryč. Zítra jedeme znovu na jahody :-K a znovu budeme dělat podle tohoto skvělého receptu :-):-K

    Odpovědět

  • Amarcha Amarcha(neregistrovaná)

    Moc děkuji :-K Jsem ráda že vám chutná.

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Dobrý večer,
    již druhým rokem dělám sirup podle Vás, tímto děkuji a doporučuji dál, celá rodina si nemůže vynachválit, je to opravdu mňamka. Není to jen do vody, dnes si to daly i na pohankovo-kukuřičnou kaši, paráda.
    Děkuji a přeji více spokojených reakcí :-) Kačka

    Odpovědět

  • amarcha amarcha(neregistrovaná)

    Já ho měla v lednici cca 1,5 měsíce a v pohodě :-)

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25(neregistrovaný)

    mlsoun:dotaz jak dlouho se nechá uchovat.děkuji

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: domácí jahodový sirup sirup domaci jahodovy domácí jahodový sirupy recepty domácí jahodový sirup recept jahodový sirup domácí domaci sirup z jahod recept na domaci jahodovy sirup domácí šťávy a sirupy domácí sirup recept malinový jahodová štáva jahodový sirup za studena šťáva z jahod vyroba jahodoveho sirupu jahodový sirup s mátou jahodový syrup jahodová šťáva recept jahodovýsirup domácí jahodový sirup za studena domácí sirupy jahodový sirup recept

Zapomněl/a jsem heslo