Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový sirup

Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky nebo do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere, a hotový jej uchováváme v lednici nebo zavaříme na zimu.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

31. 5. 2014 19:54

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 507 kJ / 360 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol0 mg
Sodík14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy66,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omlouvám se za nepřesné váhy a objemy, sirup jsem dělala opravdu tzv. OD OKA podle sebe, protože tady jsem žádný jiný jahodový nenašla a i jinde na stránkách byly postupy úplně jiné, tak jsem to prostě zkusila. Foto je jen narychlo, láhev byla ještě horká.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

amarcha

15. 7. 2019 17:25

Můžete hned :)

kamza

15. 7. 2019 17:23

Prosím Vás tu skořici dáváte hned nebo až s cukrem :-? V popisu jsem to nenašla. Děkuji

amarcha

12. 6. 2018 14:57

Michaela83: já mela mensi mnozstvi sirupu takze jsem uchovávala v lednici všechen.

Michaela83

12. 6. 2018 14:56

Všechen sirup musí být uskladněn v lednici, nebo jen ten, který je načatý a zbytek třeba v chladné místnosti?

amarcha

1. 6. 2018 17:01

Moncaaa: necham schladnout na lince a az potom teprve do lednice

Moncaaa

1. 6. 2018 16:56

děkuji, ještě jeden dotaz :-) teplý sirup dáváte rovnou do lednice nebo necháváte venku vychladit?

amarcha

1. 6. 2018 16:14

Moncaaa: Rovnou s víčkem :) Přeju ať se podaří a chutá :yes:

Moncaaa

1. 6. 2018 16:01

Dobrý den, šťávu budu dělat poprvý a tak se asi blbě zeptám. Když sirup z jahod naléváte ještě horký do lahví, tak se to rovnou i zavíčkuje nebo se to nechává vychladnout bez víčka ?:-)

ja106b

29. 5. 2018 20:18

Sirup dělám dle tohoto receptu řadu let a je výborný<3 uchovávám v lednici a vydží až do další sezony:-p vřele doporučuji:-K

Hana

12. 6. 2017 11:03

Děkuji za recept na jahodový sirup dělala jsem ho po prvé a je moc vynikající uložím na příště je super:yes::-):-):-K

Majka

20. 6. 2016 22:56

Děkuji za recept :) Půlka se nestihla ani pořádně zchladit ve sklenicích a byl pryč. Zítra jedeme znovu na jahody :-K a znovu budeme dělat podle tohoto skvělého receptu :-):-K

Amarcha

12. 6. 2016 11:00

Moc děkuji :-K Jsem ráda že vám chutná.

Kateřina

11. 6. 2016 21:42

Dobrý večer,
již druhým rokem dělám sirup podle Vás, tímto děkuji a doporučuji dál, celá rodina si nemůže vynachválit, je to opravdu mňamka. Není to jen do vody, dnes si to daly i na pohankovo-kukuřičnou kaši, paráda.
Děkuji a přeji více spokojených reakcí :-) Kačka

amarcha

25. 6. 2015 18:19

Já ho měla v lednici cca 1,5 měsíce a v pohodě :-)

kutil25

25. 6. 2015 17:55

mlsoun:dotaz jak dlouho se nechá uchovat.děkuji

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: domácí jahodový sirup sirup domaci jahodovy domácí jahodový sirupy recepty domácí jahodový sirup recept jahodový sirup domácí domaci sirup z jahod recept na domaci jahodovy sirup domácí šťávy a sirupy domácí sirup recept malinový jahodová štáva jahodový sirup za studena šťáva z jahod vyroba jahodoveho sirupu jahodový sirup s mátou jahodový syrup jahodová šťáva recept jahodovýsirup domácí jahodový sirup za studena domácí sirupy jahodový sirup recept

Suroviny: jahody čerstvé, voda, kyselina citronová, šťáva citronová, skořice celá, cukr krystal

TopRecepty.cz

Jahodový sirup

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87Xg