Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí pepřenky: Tuto specialitu můžete připravit i ze sladkovodních ryb. Poradíme, jak na to
Zdroj: Pixabay - MP 1746

Rybí pepřenky je výrobek z marinovaných sleďů, ale dá se připravit i ze sladkovodních ryb. Jsou to nasolené proužky masa, naložené do octového nálevu a promíchané se sterilovanou zeleninou, pepřem a jiným kořením, posléze zalité nálevem.

Rybí pepřenky se vyrábí z marinovaných sleďů, ale můžeme využít i sladkovodní ryby. Jsou zdrojem plnohodnotných, lehce stravitelných bílkovin, vitamínů, minerálů a zdraví prospěšných tuků. Když si je nebudeme dopřávat každý den, jsou ideální i na hubnutí.

Recept na rybí pepřenky

Tuto rybí specialitu si můžete připravit s námi podle následujícího receptu:

  1. Na nasolení ryb potřebujeme 1,5 kg filetů bílé ryby a 5-6 vrchovatých lžic soli.
  2. Maso nakrájíme na úhledné proužky, posypeme solí a důkladně promícháme.
  3. Necháme přes noc odležet.
  4. Dále si připravíme nálev na naložení: 7,5 dcl převařené vychladlé vody, 3 dcl octa, 2 plné lžíce cukru, 1 plnou lžíci soli, bobkový list, celý pepř, nové koření.
  5. Nasolené ryby v cedníku propláchneme od soli, necháme okapat a naskládáme do sklenic. Pokud použijeme jako polotovar marinovaného sledě, proces solení vynecháme.
  6. Vše zalijeme vychladlým nálevem a necháme v lednici 5 dnů marinovat, dokud zbylé kostičky nezměknou. Pak ryby procedíme a necháme okapat.
  7. Na finální úpravu potřebujeme sterilovanou zeleninu (mrkev, hrášek, okurku), cibuli, 6 lžic oleje, 3 lžíce cukru, 1,5 lžíce soli, 2 dcl vody a 1 dcl octa.
  8. Zeleninu a na plátky pokrájenou cibuli opepříme, smícháme s masem, naskládáme do sklenic a zalijeme promíchaným nálevem.
  9. Necháme v chladu odležet 3 dny a můžeme konzumovat.

Konzumace ryb alespoň 1-2 týdně se pro naše zdraví často doporučuje, proto si je dopřejme i častěji a to v jakékoli kuchyňské úpravě. Budete překvapeni, jak jsou ryby chutné i ve formě salátů nebo pepřenek.

Pokud máte zajímavé tipy na přípravu pepřenek, budeme rádi, když nám je napíšete do komentářů pod článkem.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více