Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné ořechy patří mezi nejoblíbenější druhy domácího cukroví. Křehké těsto ochucené kakaem a ořechy naplníme po upečení lahodným ořechovým krémem a uložíme do chladna. Přestože plněné ořechy nejsou určené k delšímu skladování, trochu času k uležení jim prospěje, chutě se pak lépe vzájemně propojí.

Na pečení tohoto specifického cukroví používáme formičky, které tvarem a provedením připomínají půlky vlašských ořechů. Teprve po upečení se vždy dvě a dvě poloviny těsta spojují lahodným krémem, který může mít vanilkovou nebo kakaovou příchuť. Oblíbený je také čokoládový krém.

1. místo

Upečené ořechové těsto vonící kakaem, vanilkou a citronovou kůrou naplňte krémem ze zkaramelizovaného Salka a ořechů. Slepené ořechy ještě namáčejte z jedné poloviny do čokoládové polevy. O toto cukroví bude rozhodně velký zájem, proto doporučujeme rovnou udělat dvě dávky.

2. místo

Z uvedených surovin vypracujte hladké ořechové těsto a vtlačte je do formiček ořechů. Upečte v předehřáté troubě a chvilku po vytažení je vyklepněte. Na plnění si připravte máslový krém, který můžete, ale nemusíte ochutit a obarvit kakaem.

3. místo

Vypracované ořechové těsto upečte a na náplň promíchejte všechny ingredience včetně mletých ořechů. Upečené těsto nechte vychladnout a pak plňte krémem. Uchovávejte v chladnu, v uzavřené krabičce. Plněné ořechy se nehodí k dlouhodobému skladování.

4. místo

Těsto na ořechy podle tohoto receptu je trochu netradiční. Nepatří do něj žádné vejce, ale přidejte nejen mleté vlašské ořechy, ale také trochu strouhanky. Náplň připravte z mletých vlašských ořechů a několika dalších ingrediencí.

5. místo

"Skořápky" vlašských ořechů si upečte ze světlého nebo tmavého těsta a po upečení je naplňte máslovým krémem. Nejrychlejší a také nejefektnější je plnění cukrářským sáčkem. Namazané slepené ořechy ještě dozdobte čokoládovou polevou, případně je stačí pouze pocukrovat.

6. místo

Upečené cukroví naplňte lahodným krémem, do kterého patří sušené mléko, uvařené žloutky a také mleté ořechy. Naplněné cukroví slepujte po dvou k sobě. Máčejte je v čokoládě rozpuštěné s máslem a obalujte ještě v mletých ořechách.

7. místo

Do těsta na ořechy zapracujte kypřicí prášek, pak těsto nechte v chladu odpočinout, zabalené ve fólii. Poté je vtiskněte po malých kouscích do vymazaných formiček a uprostřed vytvořte důlek. Vyklopte až po částečném zchladnutí.

Babiččiny plněné ořechy vás možná ve vzpomínkách přenesou do dětství. Upečené ořechy mají tentokrát vůni perníkového koření, ale ani ořechy a citronová kůra v nich nesmí chybět. K plnění použijte krém z nastrouhaných tatranek a mletých ořechů. Po naplnění cukroví namáčejte v čokoládové polevě.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli