Plněné ořechy patří mezi nejoblíbenější druhy domácího cukroví. Křehké těsto ochucené kakaem a ořechy naplníme po upečení lahodným ořechovým krémem a uložíme do chladna. Přestože plněné ořechy nejsou určené k delšímu skladování, trochu času k uležení jim prospěje, chutě se pak lépe vzájemně propojí.
Na pečení tohoto specifického cukroví používáme formičky, které tvarem a provedením připomínají půlky vlašských ořechů. Teprve po upečení se vždy dvě a dvě poloviny těsta spojují lahodným krémem, který může mít vanilkovou nebo kakaovou příchuť. Oblíbený je také čokoládový krém.
Upečené ořechové těsto vonící kakaem, vanilkou a citronovou kůrou naplňte krémem ze zkaramelizovaného Salka a ořechů. Slepené ořechy ještě namáčejte z jedné poloviny do čokoládové polevy. O toto cukroví bude rozhodně velký zájem, proto doporučujeme rovnou udělat dvě dávky.
Z uvedených surovin vypracujte hladké ořechové těsto a vtlačte je do formiček ořechů. Upečte v předehřáté troubě a chvilku po vytažení je vyklepněte. Na plnění si připravte máslový krém, který můžete, ale nemusíte ochutit a obarvit kakaem.
Vypracované ořechové těsto upečte a na náplň promíchejte všechny ingredience včetně mletých ořechů. Upečené těsto nechte vychladnout a pak plňte krémem. Uchovávejte v chladnu, v uzavřené krabičce. Plněné ořechy se nehodí k dlouhodobému skladování.
Těsto na ořechy podle tohoto receptu je trochu netradiční. Nepatří do něj žádné vejce, ale přidejte nejen mleté vlašské ořechy, ale také trochu strouhanky. Náplň připravte z mletých vlašských ořechů a několika dalších ingrediencí.
"Skořápky" vlašských ořechů si upečte ze světlého nebo tmavého těsta a po upečení je naplňte máslovým krémem. Nejrychlejší a také nejefektnější je plnění cukrářským sáčkem. Namazané slepené ořechy ještě dozdobte čokoládovou polevou, případně je stačí pouze pocukrovat.
Upečené cukroví naplňte lahodným krémem, do kterého patří sušené mléko, uvařené žloutky a také mleté ořechy. Naplněné cukroví slepujte po dvou k sobě. Máčejte je v čokoládě rozpuštěné s máslem a obalujte ještě v mletých ořechách.
Do těsta na ořechy zapracujte kypřicí prášek, pak těsto nechte v chladu odpočinout, zabalené ve fólii. Poté je vtiskněte po malých kouscích do vymazaných formiček a uprostřed vytvořte důlek. Vyklopte až po částečném zchladnutí.
Babiččiny plněné ořechy vás možná ve vzpomínkách přenesou do dětství. Upečené ořechy mají tentokrát vůni perníkového koření, ale ani ořechy a citronová kůra v nich nesmí chybět. K plnění použijte krém z nastrouhaných tatranek a mletých ořechů. Po naplnění cukroví namáčejte v čokoládové polevě.
Komentáře