Připravujete pohoštění pro rodinu nebo přátele a mělo by to být tentokrát něco lepšího? Můžete se nechat inspirovat následujícím výběrem řezů, pečených i nepečených, které mají jedno společné, a tím je tvarohová náplň, která se postará o lahodnou vláčnost a svěžest.
Tvaroh má skvělé vlastnosti a uplatní se ve slané i sladké kuchyni. Hodí se do pomazánek i do skvělých moučníků, řezů i nepečených dezertů. Tentokrát jsme pro vás vybrali recepty, ve kterých má právě tvaroh důležitou roli. Vychutnejte si skvělé dobroty s tvarohem a potěšte své nejbližší.
Křehké těsto plné kakaa a oříšků nechte důkladně vychladit, aby ztuhlo a dalo se nastrouhat. Svěží tvarohová náplň s vanilkou a citronem dodá řezům vláčnost. Tato dobrota má výtečnou a specifickou chuť, výborně se v ní uplatní kandované ovoce, nasekané oříšky a rozinky.
Rychlý čokoládový dortík osloví všechny, kdo mají rádi čokoládu a přitom si nepřejí trávit mnoho času v kuchyni. Čokoládové řezy jsou plné tvarohu a čokolády, navíc o jejich jemnost a svěžest se postará šlehačka. Tmavá i světlá vrstva se výtečně chuťově i vzhledově doplňují.
Cheesecake je oblíbený dezert ze sušenek a tvarohu. Podle našeho receptu je výborný, rychlý, jednoduchý a chuťově výtečný. Základem jsou nadrcené sušenky lotus smíchané s máslem. Náplň vytvoříte z tvarohu, moučkového a vanilkového cukru a také z citronové šťávy. Hotový cheesecake nechte do druhého dne uležet v chladnu.
Tato buchta upoutá už na první pohled svým nápadným vzhledem, ovocné želé dává moučníku příjemnou svěžest, stejně tak nadýchaný tvarohový krém. Kombinace kakaové vrstvy s tvarohovou náplní a barevnou pomerančovou vrstvou může konkurovat i daleko složitějším moučníkům. Barevná vrstva je zpevněná pouze pudinkovými prášky, želatinu nepotřebujete.
Lahodné mrkvové řezy s tvarohovou náplní jsou sice na přípravu snadné a vhodné i pro začátečníky, ale chuť vás nadchne. Navíc když přidáte do těsta perníkový prášek do pečiva, rázem bude výsledek ještě trochu jiný, a to s oblíbenou perníkovou příchutí. Asi už tušíte, že perníkovo-tvarohový dezert je velká lahoda.
Lotus cheesecake podle tohoto receptu má základ vytvořený opět z nadrcených nebo rozmixovaných sušenek a másla, ale krém tentokrát obsahuje kromě tučného tvarohu také oblíbené mascarpone a smetanu ke šlehání. Aby to nebylo všechno, tak polevu připravíte z rozpuštěné Lotus pomazánky a povrch ještě ozdobíte krémem. Před konzumací nechte řádně vychladit.
Listové těsto mají někteří z nás stále po ruce - nahrává tomu, že je levné a snadno se mrazí. Po rozmražení je snadno použitelné. Tyto řezy se skládají z vrstvy listového těsta, piškotové vrstvy (z koupených piškotů) doplněné nakrájenými broskvemi z kompotu, a tvarohové vrstvy připravené s vejci a pudinkovým práškem. Vrstvenou dobrotu nechte upéct pěkně dozlatova a pak vychladnout.
Možná vybíráte zákusek, který by lépe zapadal do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu. I pro vás máme recept na celozrnný koláč s ovocem a tvarohem. Do těsta budete potřebovat ještě ovesné vločky a másla bude stačit jen menší množství. Ovoce využijte takové, jaké máte k dispozici, v zimě oceníte i mražené.
Komentáře